
Kreps Alfredo
lær hvordan du lager crab alfredo, en kremet og deilig sjømatrett perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser tørket fettucine
- 3 spiseskjeer smør
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3 spiseskjeer hvetemel
- salt og svart pepper etter smak
- 1/2 teskje cayennepepper
- 2 kopper halv-og-halv (fløteblanding)
- 1 (4 unser) pakke kremost, myknet
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- 8 unser krabbekjøtt, i flak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet. Hold varm og dekk til.
- 2I mellomtiden smelter du smøret i en stor kjele over middels varme. Tilsett finhakket hvitløk og kok til hvitløken avgir aroma, ca. 2 minutter, vær forsiktig så den ikke blir brun. Rør inn mel, salt, pepper og cayennepepper. Skru ned varmen, og kok under konstant omrøring i ca. 2 minutter. Tilsett halv og halv og rør over middels varme til det begynner å tykne litt, ca. 3 minutter.
- 3Tilsett kremost og parmesanost i sausen og rør til ostene har smeltet og blandingen er jevn. Vend inn krabbekjøttet og fortsett å koke til krabbekjøttet er gjennomvarmt, ca. 3 minutter.
- 4Fordel fettucinen på 2 tallerkener eller boller og topp med krabbesausen.