Bananfromasj med salt karamell av bourbon

Bananfromasj med salt karamell av bourbon

oppskrift på en deilig bananpai med salt karamell og bourbon, perfekt som dessert for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper usaltede, tørstekte peanøtter
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 kopp (pakket) lyst brunt sukker
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 1 stort eggeplomme
  • 1/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper helmelk
  • 3/4 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 5 store eggeplommer
  • 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3/4 kopp kremfløte, delt
  • 2 spiseskjeer melis
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 1/2 spiseskjeer bourbon, delt
  • 1/2 teskje mais sirup
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1,5 cm terninger
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 3/4 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 modne bananer
  • Spesialutstyr: En 23 cm diameter glass- eller keramikkpaiform

Fremgangsmåte

  1. 1For peanut crust: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kjør peanøtter i en foodprocessor til de er grovhakket. Overfør 1/4 kopp hakkede peanøtter til en liten bolle; dekk til og sett til side til pynt. Kjør resten av peanøttene til peanøttsmør dannes, ca. 2 minutter. Sikt mel, salt og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen begge sukkrene, peanøttsmør og smør til godt blandet, og blandingen ligner våt sand, ca. 2-3 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje, og skrap av og til ned langs sidene av bollen, til det er godt blandet, ca. 3 minutter (blandingen vil være klumpete). Tilsett gradvis de tørre ingrediensene og pisk bare til de er akkurat blandet (blandingen vil være smuldrete; ikke overpisk, ellers vil bunnen bli tøff). Samle deigen med hendene, legg den i en paiform og trykk jevnt ut i bunnen og opp langs kantene. Stek til kantene er dyp gyldenbrune, 15-17 minutter. La avkjøle på en avkjølingsrist. FORBEREDT: Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til godt.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kjør peanøtter i en foodprocessor til de er grovhakket. Overfør 1/4 kopp hakkede peanøtter til en liten bolle; dekk til og sett til side til pynt. Kjør resten av peanøttene til peanøttsmør dannes, ca. 2 minutter.
  3. 3Sikt mel, salt og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen begge sukkrene, peanøttsmør og smør til godt blandet og blandingen ligner våt sand, ca. 2-3 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje, og skrap av og til ned langs sidene av bollen, til