Bananfromasj med salt karamell av bourbon
oppskrift på en deilig bananpai med salt karamell og bourbon, perfekt som dessert for enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper usaltede, tørstekte peanøtter
- 1/2 kopp hvetemel
- 1/2 teskje kosher salt
- 1/4 teskje natron
- 1/4 kopp (pakket) lyst brunt sukker
- 1/4 kopp sukker
- 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør, romtemperert
- 1 stort eggeplomme
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper helmelk
- 3/4 kopp kremfløte
- 1/2 kopp sukker
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/4 teskje kosher salt
- 5 store eggeplommer
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, kuttet i 1,5 cm terninger
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp kremfløte, delt
- 2 spiseskjeer melis
- 1/2 kopp sukker
- 1 1/2 spiseskjeer bourbon, delt
- 1/2 teskje mais sirup
- 3 spiseskjeer usaltet smør, kuttet i 1,5 cm terninger
- 1/4 teskje kosher salt
- 3/4 teskje vaniljeekstrakt
- 3 modne bananer
- Spesialutstyr: En 23 cm diameter glass- eller keramikkpaiform
Fremgangsmåte
- 1For peanut crust: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kjør peanøtter i en foodprocessor til de er grovhakket. Overfør 1/4 kopp hakkede peanøtter til en liten bolle; dekk til og sett til side til pynt. Kjør resten av peanøttene til peanøttsmør dannes, ca. 2 minutter. Sikt mel, salt og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen begge sukkrene, peanøttsmør og smør til godt blandet, og blandingen ligner våt sand, ca. 2-3 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje, og skrap av og til ned langs sidene av bollen, til det er godt blandet, ca. 3 minutter (blandingen vil være klumpete). Tilsett gradvis de tørre ingrediensene og pisk bare til de er akkurat blandet (blandingen vil være smuldrete; ikke overpisk, ellers vil bunnen bli tøff). Samle deigen med hendene, legg den i en paiform og trykk jevnt ut i bunnen og opp langs kantene. Stek til kantene er dyp gyldenbrune, 15-17 minutter. La avkjøle på en avkjølingsrist. FORBEREDT: Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til godt.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kjør peanøtter i en foodprocessor til de er grovhakket. Overfør 1/4 kopp hakkede peanøtter til en liten bolle; dekk til og sett til side til pynt. Kjør resten av peanøttene til peanøttsmør dannes, ca. 2 minutter.
- 3Sikt mel, salt og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk sammen begge sukkrene, peanøttsmør og smør til godt blandet og blandingen ligner våt sand, ca. 2-3 minutter. Pisk inn eggeplomme og vanilje, og skrap av og til ned langs sidene av bollen, til