Boston Cream Pie

Boston Cream Pie

Lær hvordan du lager den perfekte boston cream pie med denne enkle oppskriften. En deilig og saftig kake fylt med vaniljekrem og dekket med sjokoladekrans.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp kremfløte, kokende
  • 2. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer siktet kakehvetemel
  • 3. 2/3 kopp sukker
  • 4. 1 ½ teskje bakepulver
  • 5. ¼ teskje salt
  • 6. ½ kopp melk
  • 7. ¼ kopp kokende olje
  • 8. 2 eggeplommer
  • 9. 1 teskje vanilje
  • 10. 2 eggehviter
  • 11. ¼ teskje krem av tartar
  • 12. Krem til paibunn, oppskrift følger
  • 13. Ganache, oppskrift følger
  • 14. 2 kopper hel-, 2 prosent- eller 1 prosentfett melk
  • 15. ½ vaniljestang, delt på langs, frø skrapet ut
  • 16. 6 eggeplommer
  • 17. ⅔ kopp sukker
  • 18. ¼ kopp maisstivelse
  • 19. 1 spiseskje usaltet smør
  • 20. 225 gram semisøt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. I en middels stor blandebolle, kombiner mel, sukker, bakepulver og salt. Lag en fordypning i midten av melblandingen. Tilsett melk, olje, eggeplommer og vanilje. Pisk med en elektrisk mikser på lav til middels hastighet til det er godt blandet. Pisk i ytterligere 3 minutter på høy hastighet, og sett til side.
  2. 22. I en stor blandebolle, pisk eggehviter og kremortartar på middels til høy hastighet til myke topper dannes. Hell eggeplommeblandingen over eggehviteblandingen og vend forsiktig inn. Hell forsiktig røren i en smurt 23 cm paiform. Stek i 25 til 30 minutter, eller til toppen spretter tilbake når den lett berøres. Vend paiformen opp ned på en avkjølingsrist. La avkjøle helt.
  3. 33. Kremfyll til paien: I en middels kjele, varm opp melk og vaniljebønne til kokepunktet over middels varme. Slå umiddelbart av varmen og la det trekke i 10 til 15 minutter. I en bolle, visp eggeplommer og sukker til lys og luftig. Tilsett maisstivelse og visp kraftig til ingen klumper gjenstår. Visp inn 1/4 kopp av den varme melken til det er godt blandet. Visp inn resten av den varme melken, og sett til side den tomme kjelen.
  4. 44. Sil blandingen tilbake i kjelen gjennom en sikt. Kok opp over middels høy varme, mens du visper konstant, til det tykner og begynner å koke sakte. Ta av varmen og rør inn smøret. La det avkjøle litt. Dekk til med plastfolie, og trykk plasten lett mot overflaten for å forhindre at det dannes skinn. La avkjøle i minst 2 timer eller til det skal brukes. (Kremet kan lages opptil 24 timer i forveien. Oppbevar i kjøleskapet til 1 time før bruk.)
  5. 55. Ganache: I en middels bolle, hell den kokende fløten