
Mango-sorbet med tropisk frukt-macedoine
Lær hvordan du lager en forfriskende mango sherbet med en fargerik tropisk frukt macedoine. Perfekt for sommeren eller helårs nytelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Sesong: sommer
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage mangosherbet, skrell mangofruktene og skjær kjøttet av kjernen. Mos det i en food processor eller blender. Du skal ha omtrent 1 1/4 kopp puré. Press saften ut av appelsinen og sil den gjennom en sil, slik at noe av fruktkjøttet også presses gjennom. Du skal ha litt mindre enn 1/2 kopp. Bland dette med mangopuréen. Rør inn sukker og smakstilsetning, etter smak, med vodka og noen dråper sitronsaft, om nødvendig. Hell blandingen i en beholder, dekk til og sett i kjøleskapet. Frys sherbeten i henhold til instruksjonene for din iskremmaskin.
- 22. For å lage macedoine, mål opp sukker og vann i en ikke-reaktiv kjele. Skrell all skallet fra appelsinen og sitronen i veldig tynne strimler, vær forsiktig så du ikke skjærer i den hvite delen av skallet. Tilsett skallet i sirupen i kjelen. Skjær ingefæren i skiver og legg den i sirupen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøl sirupen i kjøleskapet.
- 33. Skrell og del blodappelsinen og navleappelsinen i en bolle, og press saften ut av membranene over segmentene. Skrell, kjern ut og skjær ananasen i små båter og legg dem i bollen. Skrell og fjern frøene fra papayaen, og skrell bananene; skjær dem i 1/2-tommers terninger. Skjær kumquats så tynt du kan, fjern frøene underveis, og legg dem i bollen. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut fruktkjøttet og frøene, og tilsett i fruktblandingen. Tilsett kiwi, skrelt og kuttet i små terninger. Du skal ha omtrent 4 kopper med ferdig frukt. Sil blandingen gjennom en sil, og tilsett nok av den avkjølte sirupen til at blandingen blir litt tynnere, som en grøt. Du trenger kanskje ikke