Rustikk pesto-pizza
Lær hvordan du lager en rustikk pesto pizza med friske ingredienser. Perfekt for en rask og smakfull middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer pinjekjerner, ristet
- 2. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 3. Kosher-salt
- 4. 1/4 kopp fersk basilikum, hakket
- 5. 2 spiseskjeer Parmesanost
- 6. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 7. Nykvernet svart pepper
- 8. 200 gram ferdig pizzadeig
- 9. Allsidig mel til utbaking
- 10. Maismel til utstøting
- 11. 1/4 liten rødløk, tynne skiver
- 12. 1 moden, rød tomat, tynne skiver
- 13. 1/4 kopp kalamataoliven, uten stein og hakket
- 14. 4 skiver fersk mozzarella
Fremgangsmåte
- 11. Lag pestoen: plasser de ristet pinjekjernene i en bolle (eller morter) og knus dem med en tresleiv (eller pestle) til en grovkornet pasta. Tilsett hvitløk og en klype salt, og bland godt. Rør inn basilikum og Parmesan. Spe med olivenolje og smak til med pepper.
- 22. Legg en pizzastein på bunnen av ovnen og forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 33. Legg deigen på en melet overflate og elt den, deretter strekk den ut til en diameter på omtrent 20 centimeter. Dryss litt maismel på en tresleiv og forsiktig overfør deigen til den. Fordel pestoen jevnt over deigen, og la det være igjen en 2,5-centimeters kant rundt for å danne en skorpe. Topp med løk- og tomatskiver, og krydre med salt og pepper. Fordel oliven over hele pizzaen og legg på fersk mozzarella. Skyv pizzaen forsiktig over på steinen og stek til osten er smeltet og skorpen er gyllen, ca. 8–10 minutter.