Grillet pizza med tomater, mais og ost
Lær hvordan du lager en deilig grillet pizza med friske tomater, søt mais og smeltet ost. Perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp varmt vann (42°C til 46°C)
- 1 1/2 teskje tørrgjær
- 1 1/2 kopper vann, romtemperert
- 2 1/2 teskje grovt salt
- 3 3/4 kopper (ca.) uslått hvetemel
- Ekstra virgin olivenolje
- 1 1/2 kopper revet Parmesanost (ca. 100 gram)
- 1 1/2 kopper revet Fontinaost (ca. 170 gram)
- 4 mellomstore tomater, tynne skiver
- 1 kopp ferske maiskjerner eller tint frossen mais
- 1/4 kopp hakket fersk koriander eller italiensk persille
- 4 teskjeer finhakket jalapeños med frø
Fremgangsmåte
- 1Hell 1/4 kopp varmt vann i en stor bolle. Strø gjær over; rør for å blande. La stå til gjæren løses opp og blandingen er lett skummende, ca. 10 minutter. Rør inn 1 1/2 kopper romtemperert vann og salt i gjærblandingen. Tilsett 3 1/2 kopper mel, 1/2 kopp om gangen, og rør til en litt klissete deig dannes. Elt deigen på en melet overflate til den er glatt og elastisk, og tilsett mer mel med spiseskjeer hvis den er for klissete, ca. 10 minutter. Smør en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk bollen med plastfolie. La den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 50 minutter. Slå ned deigen; vend den ut på en melet overflate. Del deigen i 4 like store deler; elt hver del kort til den er glatt. Dekk med et håndkle; la heve til nesten doblet, ca. 30 minutter. Forbered grillen (middels til høy varme). Kjevle ut én deigbit på en lett melet overflate til en 11 x 8 tommer stor rektangel. Overfør til et melet bakepapirkledd stekebrett. Pensle toppen med olje. Legg den oljede siden ned på grillen. Grill til bunnen er gyllen, ca. 2 1/2 minutter. Pensle toppen med olje. Bruk tang til å snu brødet; grill til den andre siden er gyllen, ca. 2 minutter. Overfør til stekebrettet. Pensle brødet med olje. Gjenta med de resterende deigbitene. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk med aluminiumsfolie; la stå i romtemperatur. Før du fortsetter, forbered grillen; bruk middels til høy varme.) Strø parmesan og fontina over brødene. Topp hver med tomatskiver, maiskorn, persille og jalapeño. Drypp over litt olje. Plasser brødene på grillen; dekk løst med folie. Grill til osten smelter, pass på, ca. 2 minutter. Skjær hvert brød i biter; server varmt.
- 2Hell 1/4 kopp varmt vann i en stor bolle. Strø gjær over; rør for å blande. La stå til gjæren løses opp og blandingen er lett skummende, ca. 10 minutter.
- 3Rør inn 1 1/2 kopper romtemperert vann og salt i gjærblandingen. Tilsett 3 1/2 kopper mel, 1/2 kopp om gangen, og rør til en litt klissete deig dannes. Elt deigen på en melet overflate til den er glatt og elastisk, og tilsett mer mel med spiseskjeer hvis den er for klissete, ca. 10 minutter. Smør en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen og vend den slik at den dekkes av olje. Dekk bollen med plastfolie. La den heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 50 minutter.
- 4Slå ned deigen; vend den ut på en melet overflate. Del deigen i 4 like store deler; elt hver del kort til den er glatt. Dekk med et håndkle; la heve til nesten doblet, ca. 30 minutter.
- 5Forbered grillen (middels til høy varme). Kjevle ut én deigbit på en lett melet overflate til en 11 x 8 tommer stor rektangel. Overfør til et melet bakepapirkledd stekebrett. Pensle toppen med olje. Legg den oljede siden ned på grillen. Grill til bunnen er gyllen, ca. 2 1/2 minutter. Pensle toppen med olje. Bruk tang til å snu brødet; grill til den andre siden er gyllen, ca. 2 minutter. Overfør til stekebrettet. Pensle brødet med olje. Gjenta med de resterende deigbitene. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk med aluminiumsfolie; la stå i romtemperatur. Før du fortsetter, forbered grillen; bruk middels til høy varme.)
- 6Strø parmesan og fontina over brødene. Topp hver med tomatskiver, maiskorn, persille og jalapeño. Drypp over litt olje. Plasser brødene på grillen; dekk løst med folie. Grill til osten smelter, pass på, ca. 2 minutter. Skjær hvert brød i biter; server varmt.