Tyrkisk salat med appelsin- og peanøttdressing
Oppdag en frisk og smakfull kyllingsalat med appelsin og peanøttdressing. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet eller en lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 glass (ca. 290 g) Smucker's® Sweet Orange Low Sukker Marmelade, (ca. 240 ml)
- 1/3 kopp Smucker's Chunky Natural Peanøttsmør, rørt
- 1/4 kopp lett salatdressing
- 1/4 kopp lett rømme
- 1/2 teskje karri pulver
- 1 kopp ferdigskåret julienne gulrøtter
- 1/2 kopp tørkede tranebær
- 450 gram fullt kokt røkt kalkun fra delikatesse, skivet i 1/2-tommers skiver, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1 kopp hakkede Granny Smith epler
- 1 hode Boston- eller Bibb-salat, med bladene adskilt
Fremgangsmåte
- 1For appelsin- og peanøttdressing: Bland marmelade, peanøttsmør, salatdressing, rømme og karri i en bolle til det er godt blandet.
- 2For kalkunsalat: Tilsett gulrøtter, tranebær, kalkun og epler i appelsin- og peanøttdressingen i bollen; rør godt sammen. På dette tidspunkt kan salaten lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet over natten.
- 3For servering: Form en salatkuppel med én eller to salatblader; plasser den på en salatfat. Fyll med ½ kopp kalkunsalat. Gjenta for å lage 5 porsjoner.