Tyrkisk salat med appelsin- og peanøttdressing

Tyrkisk salat med appelsin- og peanøttdressing

Oppdag en frisk og smakfull kyllingsalat med appelsin og peanøttdressing. En enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet eller en lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 glass (ca. 290 g) Smucker's® Sweet Orange Low Sukker Marmelade, (ca. 240 ml)
  • 1/3 kopp Smucker's Chunky Natural Peanøttsmør, rørt
  • 1/4 kopp lett salatdressing
  • 1/4 kopp lett rømme
  • 1/2 teskje karri pulver
  • 1 kopp ferdigskåret julienne gulrøtter
  • 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 450 gram fullt kokt røkt kalkun fra delikatesse, skivet i 1/2-tommers skiver, kuttet i 1/2-tommers terninger
  • 1 kopp hakkede Granny Smith epler
  • 1 hode Boston- eller Bibb-salat, med bladene adskilt

Fremgangsmåte

  1. 1For appelsin- og peanøttdressing: Bland marmelade, peanøttsmør, salatdressing, rømme og karri i en bolle til det er godt blandet.
  2. 2For kalkunsalat: Tilsett gulrøtter, tranebær, kalkun og epler i appelsin- og peanøttdressingen i bollen; rør godt sammen. På dette tidspunkt kan salaten lages i forveien og oppbevares i kjøleskapet over natten.
  3. 3For servering: Form en salatkuppel med én eller to salatblader; plasser den på en salatfat. Fyll med ½ kopp kalkunsalat. Gjenta for å lage 5 porsjoner.