
Asiatisk biff- og nudelsalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull asiatisk biff- og nudelsalat. Perfekt for sommermåltider, enkel å lage og full av smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp asiatisk fiskesaus
- 2 spiseskjeer finhakket, skrelt fersk ingefær
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer sukker
- 900 g flankesteak
- 1/2 kopp fersk limesaft
- 6 spiseskjeer vann
- 6 spiseskjeer sukker
- 6 spiseskjeer asiatisk fiskesaus
- 1 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
- 1/2 kopp tynne skiver av sjalottløk (2 mellomstore)
- 225 g tørket vermicelli risnudler*
- 2 mellomstore Granny Smith- epler
- 7 oz asiatisk salatblanding (ca. 16 kopper løst pakket; se Koks' note nedenfor)
- 1 kopp ferske mynteblader, revet i mindre biter hvis store
- 1/2 kopp saltede, ristet peanøtter (noen ganger merket "cocktail-peanøtter"), hakket
- Spesialutstyr: en justerbar skivemaker
Fremgangsmåte
- 1Mariner og grille biff: Visp sammen fiskesaus, ingefær, hvitløk, soyasaus og sukker i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Hell marinaden i en stor, forsegbar plastpose. Tørk biffen godt og legg den i posen, deretter press ut overflødig luft og forsegre posen. Vend posen 2 eller 3 ganger for å dekke kjøttet, og plasser den i en lav skål (for å unngå lekkasjer). Sett i kjøleskapet og la den marinere i minst 4 timer, og opp til 8 timer. Ta biffen ut av kjøleskapet 30 minutter før grilling for å la den komme til romtemperatur. Forbered grillen for koking over middels varm kull (moderate varme for gassgrill). Fjern biffen fra marinaden (kast marinaden) og tørk den godt med papirhåndklær. Grill, uten lokk med mindre du bruker gassgrill, over direkte varme, og snu den én gang, til den er medium-rare, totalt 12 til 14 minutter. Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile, uten lokk, i ca. 15 minutter.
- 2Visp sammen fiskesaus, ingefær, hvitløk, soyasaus og sukker i en liten bolle til sukkeret er oppløst. Hell marinaden i en stor, forsegbar plastpose. Tørk biffen godt og legg den i posen, press ut overflødig luft og forsegle. Vend posen 2 eller 3 ganger for å dekke kjøttet, og plasser den i en lav skål (for å unngå lekkasjer). La den marinere i minst 4 timer og opp til 8 timer. Ta ut biffen 30 minutter før grilling.
- 3Forbered grillen for koking over middels varm kull (moderate varme for gass).
- 4Fjern biffen fra marinaden (kast marinaden) og tørk den godt med papirhåndklær. Grill, uten lokk med mindre du bruker gassgrill, over direkte varme, og snu den én gang, til den er medium-rare, totalt 12 til 14 minutter.
- 5Overfør biffen til et skjærebrett og la den hvile, uten lokk, i ca. 15 minutter.
- 6Sett sammen salaten mens biffen hviler: Visp sammen limesaft, vann, sukker, fiskesaus og rød pepperflak i en bolle til sukkeret er oppløst, og rør inn sjalottløk. Kok nudler i en 5-liters kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 4–5 minutter. Sil av vannet, skyll under kaldt vann og la renne godt av. Overfør til en bolle og vend inn 1/2 kopp dressing. Arbeid rundt kjernen av hvert eple og skjær tynne skiver (ca. 3 mm tykke) med en skiver, og legg skivene oppå hverandre. Skjær skivene i lengderetningen i 1/4-tommers brede matchstikker. Bland epler, grønnsaker og mynte i en stor bolle. Tilsett 1/2 kopp dressing og vend godt for å dekke. Skjær biffen i tynne skiver på tvers av fibrene. Anrett nudlene på et stort fat og legg grønnsakene oppå. Plasser biffskivene på grønnsakene og dryss over peanøtter. Server ved romtemperatur med resten av dressingen på siden.
- 7Visp sammen limesaft, vann, sukker, fiskesaus og rød pepperflak i en bolle til sukkeret er oppløst, og rør inn sjalottløk.
- 8Kok nudler i en 5-liters kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 4–5 minutter. Sil av vannet, skyll under kaldt vann og la renne godt av. Overfør til en bolle og vend inn 1/2 kopp dressing. Arbeid rundt kjernen av hvert eple og skjær tynne skiver (ca. 3 mm tykke) med en skiver, og legg skivene oppå hverandre. Skjær skivene i lengderetningen i 1/4-tommers brede matchstikker.
- 9Bland epler, grønnsaker og mynte i en stor bolle. Tilsett 1/2 kopp dressing og vend godt for å dekke.
- 10Skjær biffen i tynne skiver på tvers av fibrene.
- 11Anrett nudlene på et stort fat og legg grønnsakene oppå. Plasser biffskivene på grønnsakene og dryss over peanøtter. Server ved romtemperatur med resten av dressingen på siden.
- 12*Finnes i asiatiske markeder og på uwajimaya.com.
- 13*Finnes i asiatiske markeder og på uwajimaya.com.


