Røkt laks Loxwich

Røkt laks Loxwich

Lær hvordan du lager smøreklar røkt laks med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller til frokost, med deilige smaker og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 unser myknet kremost
  • 2 spiseskjeer fersk kjørvel, lett hakket
  • 1 teskje røkt havsalt
  • 1 sitron, revet skall
  • 3 spiseskjeer smør
  • 2 spanske løk, skivet i 1/2-tommers skiver
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 engelsk agurk, tynne skiver
  • 1 spiseskje hakket fersk dill
  • 1 kopp hvit eddik
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 4 bagels med alt, ristet
  • 450 gram røkt laks, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Til kremosten: I en middels stor blandingsbolle, bland kremost, kjørvel, salt og sitronzest godt. Juster krydderet etter smak. Sett til side.
  2. 2Til løken: Legg smør, løk og en klype salt og pepper i en tykkbunnet kjele over middels til lav varme, og rør ofte med en tresleiv, ettersom løken har en tendens til å sette seg fast. Kok til løken er dyp gyldenbrun, ca. 30 minutter, og tilsett vann etter behov for å løsne de brune bitene i bunnen av kjelen. Ta av varmen.
  3. 3Legg agurkene og dill i en glassbolle. I en liten kjele, bland 1/2 kopp vann, eddik, sukker og salt. Kok opp, fjern deretter fra varmen og hell over agurkene. La det avkjøle til romtemperatur, 15 til 20 minutter. Når det er avkjølt, oppbevar det i kjøleskapet i en lufttett beholder.
  4. 4Til smørbrødet: Smør et godt lag med den ferdige kremosten på de ristet bagelene. Topp hver med 4 til 5 skiver av deilig laks, den karamelliserte løken og noen av de marinerte agurkene, og server resten av agurkene ved siden av — og du er i gang!