
Khanom Jeeb (svine- og rekedumplings)
oppskrift på khanom jeeb, tradisjonelle thailandske dumplings fylt med svinekjøtt og reker. enkel å lage og perfekt som forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
forrett
Ingredienser
- Hvitløk-olje:
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- Wontons:
- 5 hele pepperkorn
- 2 fedd hvitløk, skrelt
- salt etter smak
- 2 stilker koriander, hakket
- 140 gram svinekjøtt, karbonadedeig
- 140 gram reker, finhakket
- 5 vannkastanjer, finhakket
- 1 spiseskje mørk soyasaus
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 teskje fiskesaus
- 1 teskje tapiokastivelse
- 1 teskje lys soyasaus
- 1/2 teskje salt
- 25 wonton-omslag, eller etter behov
- Dipsaus:
- 3 spiseskjeer riseddik
- 3 spiseskjeer lys soyasaus
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 2 vårløk, skåret i tynne ringer
- 1 fugleøyachili, eller mer etter smak (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en liten stekepanne over middels lav varme; tilsett finhakket hvitløk. Kok hvitløken sakte til den blir gyllenbrun, ca. 5 minutter. Fjern pannen fra varmen.
- 2Knus pepperkorn med en morter og støter til det blir pulveraktig. Tilsett skrelte hvitløk og en klype salt; knus det til en pasta. Bland korianderstilkene inn i pastaen.
- 3Bland pastaen, svinekjøtt, reker, vannkastanjer, mørk soyasaus, 1 spiseskje hvitt sukker, fiskesaus, tapiokastivelse, lys soyasaus og 1/2 teskje salt i en stor bolle. Skje 1 til 2 teskjeer av svine- og rekepastaen i midten av hver wonton-omslag. Brett omslaget over fyllet, forsegl kantene og lag en pose-lignende form.
- 4Plasser en damperinnsats i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Legg wontonene i, dekk til, og damp til fyllet er kokt gjennom, ca. 10 minutter.
- 5Visp sammen riseddik, lys soyasaus, 1 spiseskje hvitt sukker, vårløk og bird's eye chili i en bolle til dippesausen er godt blandet.
- 6Server Khanom Jeeb med en dråpe hvitløksol og dippesaus på siden.