Khanom Jeeb (svine- og rekedumplings)

Khanom Jeeb (svine- og rekedumplings)

oppskrift på khanom jeeb, tradisjonelle thailandske dumplings fylt med svinekjøtt og reker. enkel å lage og perfekt som forrett eller snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
forrett

Ingredienser

  • Hvitløk-olje:
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • Wontons:
  • 5 hele pepperkorn
  • 2 fedd hvitløk, skrelt
  • salt etter smak
  • 2 stilker koriander, hakket
  • 140 gram svinekjøtt, karbonadedeig
  • 140 gram reker, finhakket
  • 5 vannkastanjer, finhakket
  • 1 spiseskje mørk soyasaus
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 1 teskje fiskesaus
  • 1 teskje tapiokastivelse
  • 1 teskje lys soyasaus
  • 1/2 teskje salt
  • 25 wonton-omslag, eller etter behov
  • Dipsaus:
  • 3 spiseskjeer riseddik
  • 3 spiseskjeer lys soyasaus
  • 1 spiseskje hvitt sukker
  • 2 vårløk, skåret i tynne ringer
  • 1 fugleøyachili, eller mer etter smak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vegetabilsk olje i en liten stekepanne over middels lav varme; tilsett finhakket hvitløk. Kok hvitløken sakte til den blir gyllenbrun, ca. 5 minutter. Fjern pannen fra varmen.
  2. 2Knus pepperkorn med en morter og støter til det blir pulveraktig. Tilsett skrelte hvitløk og en klype salt; knus det til en pasta. Bland korianderstilkene inn i pastaen.
  3. 3Bland pastaen, svinekjøtt, reker, vannkastanjer, mørk soyasaus, 1 spiseskje hvitt sukker, fiskesaus, tapiokastivelse, lys soyasaus og 1/2 teskje salt i en stor bolle. Skje 1 til 2 teskjeer av svine- og rekepastaen i midten av hver wonton-omslag. Brett omslaget over fyllet, forsegl kantene og lag en pose-lignende form.
  4. 4Plasser en damperinnsats i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Legg wontonene i, dekk til, og damp til fyllet er kokt gjennom, ca. 10 minutter.
  5. 5Visp sammen riseddik, lys soyasaus, 1 spiseskje hvitt sukker, vårløk og bird's eye chili i en bolle til dippesausen er godt blandet.
  6. 6Server Khanom Jeeb med en dråpe hvitløksol og dippesaus på siden.