Mørk sjokoladepudding med pretzels

Mørk sjokoladepudding med pretzels

oppskrift på mørk sjokoladepudding toppet med sprø pretzels, perfekt som dessert for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 2 spiseskjeer maisstivelse
  • 3. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver, helst Dutch-process
  • 4. 1/4 teskje kosher-salt
  • 5. 4 store eggeplommer
  • 6. 2 kopper helmelk
  • 7. 1 kopp kremfløte
  • 8. 1/2 vaniljestang, delt på langs
  • 9. 170 gram bittersøt sjokolade, smeltet og litt avkjølt
  • 10. 1 spiseskje usaltet smør
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. Pisket krem og hakkede pretzels (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk sukker, maisenna, kakaopulver og salt i en middels stor kjele.
  2. 2Pisk eggeplommer, melk og fløte i en stor bolle; skrap ut vaniljefrø og legg i vaniljestang.
  3. 3Gradvis pisk melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene, og pisk til det er jevnt.
  4. 4Kok opp blandingen under konstant omrøring over middels høy varme.
  5. 5Reduser varmen til middels og fortsett å koke, piskende, til blandingen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 4 minutter.
  6. 6Ta av varmen og pisk inn sjokolade, smør og vaniljeekstrakt (blandingen vil tykne).
  7. 7Sil gjennom en finmasket sikt over i en annen stor bolle.
  8. 8Fordel puddingen i små glass eller skåler.
  9. 9Legg plastfolie direkte på overflaten av puddingen; avkjøl i minst 4 timer.
  10. 10Topp puddingen med pisket krem og pretzels rett før servering.
  11. 11FORHANDSVARSLIG: Puddingen kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.
  12. 122. Pisk sukker, maisenna, kakaopulver og salt i en middels stor kjele.
  13. 13Pisk eggeplommer, melk og fløte i en stor bolle; skrap ut vaniljefrø og legg i vaniljestang.
  14. 14Gradvis pisk melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene, og pisk til det er jevnt.
  15. 153. Kok opp blandingen over middels høy varme, under konstant omrøring.
  16. 16Reduser varmen til middels og fortsett å koke, piskende, til blandingen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 4 minutter.
  17. 17Ta av varmen og pisk inn sjokolade, smør og vaniljeekstrakt (blandingen vil tykne).
  18. 18Sil gjennom en finmasket sikt over i en annen stor bolle.
  19. 194. Fordel puddingen i små glass eller skåler.
  20. 20Legg plastfolie direkte på overflaten av puddingen; avkjøl i minst 4 timer.
  21. 215. Topp puddingen med pisket krem og pretzels rett før servering.
  22. 226. FORHANDSVARSLIG: Puddingen kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.