Mørk sjokoladepudding med pretzels
oppskrift på mørk sjokoladepudding toppet med sprø pretzels, perfekt som dessert for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp sukker
- 2. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 3. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver, helst Dutch-process
- 4. 1/4 teskje kosher-salt
- 5. 4 store eggeplommer
- 6. 2 kopper helmelk
- 7. 1 kopp kremfløte
- 8. 1/2 vaniljestang, delt på langs
- 9. 170 gram bittersøt sjokolade, smeltet og litt avkjølt
- 10. 1 spiseskje usaltet smør
- 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 12. Pisket krem og hakkede pretzels (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Pisk sukker, maisenna, kakaopulver og salt i en middels stor kjele.
- 2Pisk eggeplommer, melk og fløte i en stor bolle; skrap ut vaniljefrø og legg i vaniljestang.
- 3Gradvis pisk melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene, og pisk til det er jevnt.
- 4Kok opp blandingen under konstant omrøring over middels høy varme.
- 5Reduser varmen til middels og fortsett å koke, piskende, til blandingen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 4 minutter.
- 6Ta av varmen og pisk inn sjokolade, smør og vaniljeekstrakt (blandingen vil tykne).
- 7Sil gjennom en finmasket sikt over i en annen stor bolle.
- 8Fordel puddingen i små glass eller skåler.
- 9Legg plastfolie direkte på overflaten av puddingen; avkjøl i minst 4 timer.
- 10Topp puddingen med pisket krem og pretzels rett før servering.
- 11FORHANDSVARSLIG: Puddingen kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.
- 122. Pisk sukker, maisenna, kakaopulver og salt i en middels stor kjele.
- 13Pisk eggeplommer, melk og fløte i en stor bolle; skrap ut vaniljefrø og legg i vaniljestang.
- 14Gradvis pisk melkeblandingen inn i de tørre ingrediensene, og pisk til det er jevnt.
- 153. Kok opp blandingen over middels høy varme, under konstant omrøring.
- 16Reduser varmen til middels og fortsett å koke, piskende, til blandingen er tykk nok til å dekke en skje, ca. 4 minutter.
- 17Ta av varmen og pisk inn sjokolade, smør og vaniljeekstrakt (blandingen vil tykne).
- 18Sil gjennom en finmasket sikt over i en annen stor bolle.
- 194. Fordel puddingen i små glass eller skåler.
- 20Legg plastfolie direkte på overflaten av puddingen; avkjøl i minst 4 timer.
- 215. Topp puddingen med pisket krem og pretzels rett før servering.
- 226. FORHANDSVARSLIG: Puddingen kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares kjølig.