
Bacalhau Cremoso (brasiliansk saltfiskdipp)
oppskrift på bacalhau cremoso, en kremet brasiliansk salt cod dip perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund tørket, saltet torsk
- 1 kopp olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 spiseskje hakket fersk persille
- salt og nykvernet hvit pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg torsk i en stor bolle med vann i kjøleskapet i 24 timer, og skift ut vannet 4 til 5 ganger for å fjerne saltet.
- 2Skyll torsken under rennende vann; la den renne av. Fjern skinn og ben.
- 3Overfør torsken til en kjele og dekk den med vann. Varm opp på lav varme til den er myk og lett faller fra hverandre med en gaffel, omtrent 30 minutter. La torsken renne av og avkjøl til den er enkel å håndtere, ca. 15 minutter. Finhakk den og overfør til en stor kjele.
- 4Sett kjelen over lav varme. Hell i olivenolje i en jevn, langsom strøm, mens du visper kraftig, til blandingen tykner til konsistensen av majones, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk, persille, salt og hvit pepper. La avkjøle før servering, ca. 15 minutter.