Hvit miso med fersken/pære/eple

Hvit miso med fersken/pære/eple

oppskrift på hvitt miso med fruktige smaker av fersken, pære og eple. en unik og smakfull rett som passer til ulike anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper sukker, pluss mer om nødvendig
  • 2 store ferskner, epler eller pærer (vi liker Anjou), uten stein eller kjerner og kuttet i biter. Pærer og epler bør skrelles, men det trenger ikke ferskner å være. (Merk: Hvis du bruker frukt utenfor sesong—som ofte er mindre smakfull—kan du gjerne tilsette en ekstra for å få mer smak.)
  • 2 ss hvit miso
  • 2 kopper kremfløte
  • 1 kopp helmelk
  • 3 eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor, tykbunnede kjele over middels varme smelter du 3/4 kopp sukker, rør ofte, til det får en fin sandfarge og blir til en jevn væske, 10 til 15 minutter. Raskt tilsetter du frukten og rører for å dekke den med sukkeret; dette vil forhindre at sukkeret karamelliserer ytterligere og/eller brenner seg. Kok til frukten er myk, omtrent 10 minutter eller så, avhengig av hvilken frukt du bruker og hvor moden den er. Overfør den karamelliserte frukten til en blender. Tilsett miso og kjør til en jevn puré. Sett til side. Fyll en stor bolle eller panne med is og vann. Plasser en stor, ren bolle i isbadet og sett et finmasket sil i bollen. I en stor, tykbunnede, ikke-reaktiv kjele over middels varme, kombinerer du fløte og melk og koker, rør av og til, til det er varmt men ikke kokende. I mellomtiden, i en middels bolle, visp sammen eggeplommer og den resterende koppen sukker til det er godt blandet. Ta fløte- og melkeblandingen av varmen. Hell sakte omtrent halvparten av den varme fløte- og melkeblandingen i eggeplommeblandingen, visp kontinuerlig. Overfør eggeplommeblandingen tilbake til kjelen med resten av fløte- og melkeblandingen og sett den tilbake på middels varme. Kok, rør kontinuerlig med en slikkepott og pass på å skrape bunnen av kjelen slik at det ikke brenner seg, til væsken begynner å dampe og du kan kjenne at slikkepotten skraper mot bunnen av kjelen, ca. 2-3 minutter. Ta kremen av varmen. Tilsett frukt-miso-blandingen og rør godt for å blande. Sil kremen gjennom silen ned i den rene bollen du har satt i isbadet. La avkjøle, rør av og til. Smak til med sødme; tilsett litt mer sukker om nødvendig. Når kremen er helt avkjølt, dekk bollen tett og sett den i kjøleskapet i minst 1 time eller helst over natten. Når du er klar til å fryse kremen, overfør den til en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Spis umiddelbart, eller overfør den til en lufttett beholder, dekk til, og frys i opptil 1 uke.
  2. 2I en middels stor, tykbunnede kjele over middels varme smelter du 3/4 kopp sukker, rør ofte, til det får en fin sandfarge og blir til en jevn væske, 10 til 15 minutter.
  3. 3Raskt tilsetter du frukten og rører for å dekke den med sukkeret; dette vil forhindre at sukkeret karamelliserer ytterligere og/eller brenner seg. Kok til frukten er myk, omtrent 10 minutter eller så, avhengig av hvilken frukt du bruker og hvor moden den er.
  4. 4Overfør den karamelliserte frukten til en blender. Tilsett miso og kjør til en jevn puré. Sett til side.
  5. 5Fyll en stor bolle eller panne med is og vann. Plasser en stor, ren bolle i isbadet og sett et finmasket sil i bollen.
  6. 6I en stor, tykbunnede, ikke-reaktiv kjele over middels varme, kombinerer du fløte og melk og koker, rør av og til, til det er varmt men ikke kokende.
  7. 7I mellomtiden, i en middels bolle, visp sammen eggeplommer og den resterende koppen sukker til det er godt blandet.
  8. 8Ta fløte- og melkeblandingen av varmen. Hell sakte omtrent halvparten av den varme blandingen i eggeplommeblandingen, visp kontinuerlig. Overfør eggeplommeblandingen tilbake til kjelen med resten av fløte- og melkeblandingen og sett den tilbake på middels varme. Kok, rør kontinuerlig med en slikkepott og pass på å skrape bunnen av kjelen slik at det ikke brenner seg, til væsken begynner å dampe og du kan kjenne at slikkepotten skraper mot bunnen av kjelen, ca. 2-3 minutter.
  9. 9Ta kremen av varmen. Tilsett frukt-miso-blandingen og rør godt for å blande. Sil kremen gjennom silen ned i den rene bollen du har satt i isbadet. La avkjøle, rør av og til. Smak til med sødme; tilsett litt mer sukker om nødvendig.
  10. 10Når kremen er helt avkjølt, dekk bollen tett og sett den i kjøleskapet i minst 1 time eller helst over natten. Når du er klar til å fryse kremen, overfør den til en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Spis umiddelbart, eller overfør den til en lufttett beholder, dekk til, og frys i opptil 1 uke.