Sjokolade-, mandel- og bringebærtærte

Sjokolade-, mandel- og bringebærtærte

Lær å lage en deilig sjokoladetart fylt med mandler og friske bringebær. Perfekt som dessert eller til kaffebesøk. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper finmalt sjokoladekjeks (ca. 25 stk.)
  • 5 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 6 unser mandelmasse, smuldret i 1/4-tommers biter (ca. 1 1/3 kopper)
  • 6 unser mørk sjokolade (ikke over 61 % kakao), hakket
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 3 halvlitersbær med friske bringebær
  • 2 spiseskjeer bringebærsyltetøy uten frø
  • 2 teskjeer kirsch (klar kirsebærlikør)
  • Skivede mandler, ristet
  • Spesialutstyr: 1 rund terteform på 23 cm med løs bunn
  • Ingrediensinfo: Mandelmasse fås i bakeavdelingen på de fleste supermarkeder og i spesialbutikker.

Fremgangsmåte

  1. 1For paibunn: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bland kjeks-smuler og 5 spiseskjeer smør i en middels stor bolle. Rør til smulene er jevnt dekket og begynner å klumpe seg sammen. Trykk smulene i et tynt, jevnt lag i bunnen og opp langs sidene av en 23 cm (9-tommers) rund paibunn med løs bunn. Stek bunnen til den er fast og begynner å bli sprø, og bruk en gaffel til å presse ned eventuelle opppuffinger, ca. 15 minutter. La bunnen avkjøle helt på en rist.
  2. 2For paibunn: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Bland kjeks-smuler og 5 spiseskjeer smør i en middels stor bolle. Rør til smulene er jevnt dekket og begynner å klumpe seg sammen. Trykk smulene i et tynt, jevnt lag i bunnen og opp langs sidene av en 23 cm (9-tommers) rund paibunn med løs bunn. Stek bunnen til den er fast og begynner å bli sprø, og bruk en gaffel til å presse ned eventuelle opppuffinger, ca. 15 minutter. La bunnen avkjøle helt på en rist.
  3. 3For fyll og pynt: Strø mandelmasse over bunnen. Trykk forsiktig for å få et jevnt lag. Plasser sjokolade i en middels stor bolle. Varm opp fløte i en liten kjele til den småkoker. Hell fløten over sjokoladen. La stå i 1 minutt, og visp deretter til sjokoladen er smeltet og glatt. Hell ganachen jevnt over mandellaget. Sett paien i kjøleskapet til sjokoladen er kald og stivnet, minst 4 timer og opptil 1 dag. Pynt med bringebær, med spissen opp, over toppen av paien. Rør syltetøy og kirsch i en liten kjele over lav varme til det er blandet og gjennomvarmt. Pensle glasuren over bærene. Strø mandler rundt kanten av paien. FORBEREDELSER: Kan lages 6 timer i forveien. Oppbevar uten dekke i kjøleskapet. Bruk en liten skarp kniv til å løsne bunnen fra sidene av formen. Skyv opp bunnen, slik at paien løsner. Skjær i båter og server kald.
  4. 4For paibunn: Strø mandelmasse over bunnen. Trykk forsiktig for å få et jevnt lag. Plasser sjokoladen i en middels stor bolle. Varm opp fløten i en liten kjele til den småkoker. Hell fløten over sjokoladen. La stå i 1 minutt, og visp deretter til sjokoladen er smeltet og glatt. Hell ganachen jevnt over mandellaget. Sett paien i kjøleskapet til sjokoladen er kald og stivnet, minst 4 timer og opptil 1 dag.
  5. 5Pynt med bringebær, med spissen opp, over toppen av paien. Rør syltetøy og kirsch i en liten kjele over lav varme til det er blandet og gjennomvarmt. Pensle glasuren over bærene. Strø mandler rundt kanten av paien. FORBEREDELSER: Kan lages 6 timer i forveien. Oppbevar uten dekke i kjøleskapet.
  6. 6Bruk en liten skarp kniv til å løsne bunnen fra sidene av formen. Skyv opp bunnen, slik at paien løsner. Skjær i båter og server kald.