
Marinerte kamskjell innpakket i bacon
oppskrift på marinerte kamskjell innbakt i bacon, enkel å lage og perfekt som forrett eller forrettsnasjon. smakfull og elegant rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp lønnesirup
- 2. 1/4 kopp lavsodium soyasaus
- 3. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 4. 12 store sjøscallops, delt i to
- 5. 12 skiver røkt bacon, delt i to
- 6. 24 tannpirkere
- 7. 2 spiseskjeer brunt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen lønnesirup, soyasaus og Dijon-sennep i en bolle til det er jevnt. Tilsett kamskjellene, og vend dem forsiktig slik at de blir dekket av marinaden. Dekk bollen med plastfolie, og la dem marinere i minst én time.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Legg et stekebrett med høye kanter med aluminiumsfolie.
- 33. Fordel baconbitene på stekebrettet slik at de ikke overlapper. Stek i den forvarmede ovnen til noe av fettet har blitt utløst fra baconet; baconet skal fortsatt være veldig mykt og fleksibelt, omtrent 8 minutter. Ta baconet ut av stekebrettet og tørk det med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig fett. Hell av eller tørk bort fett fra stekebrettet.
- 44. Pakk hver kamskjellbit inn i en bit bacon, og fest med en tannpirker. Legg dem på stekebrettet. Strø over brunt sukker på kamskjellene.
- 55. Stek i den forvarmede ovnen til kamskjellene er ugjennomsiktige og baconet er sprøtt, ca. 10–15 minutter, og snu dem en gang underveis.