Thai stekt grønn fisk
Lær hvordan du lager thai roasted green fish, en smakfull og enkel rett med grønne urter og krydder. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss limesaft (omtrent halve en lime, spar den andre halvdelen til senere)
- 1/2 kopp fersk koriander, løst pakket (blader og myke stilker)
- 1/2 kopp fersk mynteblader, løst pakket
- 1 ts fiskesaus
- 1/2 ts ristet sesamolje
- 1 ts lyst brunt sukker
- 1 ts knuste rød pepperflak
- Nykvernet svart pepper
- 3 ss rapsolje
- 1 hel stripet breiflabb (ca. 1,4 kg), skala, finner og innmat fjernet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader F. Legg et stort bakepapir eller aluminiumsfolie på en bakeplate.
- 2I en foodprosessor, kjør limejuice, koriander, mynte, fiskesaus, sesamolje, brunt sukker, rød pepperflak, pepper og olje til en jevn blanding.
- 3Skjær 4 til 5 snitt på hver side av fisken, nesten ned til beinet.
- 4Del korianderpastaen i to. Gni én porsjon av pastaen godt inn i fisken, spesielt inn i snittene og i fiskehulen. Sett den andre halvdelen til side til servering.
- 5Ta et stort stykke aluminiumsfolie og form det til en løs ball. Fyll det inn i fiskehulen slik at du kan få fisken til å "sitte" på bakeplaten, med magen ned og ryggsiden opp mot taket. Det vil se ut som om fisken svømmer på bakeplaten!
- 6Stek fisken til øynene er helt hvite og kjøttet lett faller fra hverandre, ca. 15 til 20 minutter, avhengig av størrelsen på fisken.
- 7Smak på den resterende marinaden, og tilsett saften av den andre halvdelen av lime. Server marinaden ved siden av fisken.