
Orzo- og kyllingfylte paprika
En enkel og smakfull oppskrift på orzo og kyllingfylte paprika. Perfekt for en sunn og mettende middag. Prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Koking spray
- 2. 1 grønn paprika – delt i to, frø fjernet, stilk fjernet
- 3. 1 rød paprika – delt i to, frø fjernet, stilk fjernet
- 4. 1 gul paprika – delt i to, frø fjernet, stilk fjernet
- 5. 1 spiseskje smør
- 6. 2 spiseskjeer olivenolje
- 7. 3 grønne løk, skivet
- 8. 4 hvitløksfedd, finhakket
- 9. 2 kyllingbryst uten skinn og ben, skåret i 1/2-tommers terninger
- 10. 1 teskje malt svart pepper
- 11. 1 teskje malt spisskummen
- 12. 1 kopp orzo
- 13. 1 boks (16 unser) kyllingbuljong
- 14. 3 spiseskjeer Parmesanost
- 15. 1 teskje olivenolje
- 16. 1 teskje smør
- 17. 2 portobellosopp, tynne skiver
- 18. 1 grønn løk, tynne skiver
- 19. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 22. Spray innsiden av grønne, røde og gule paprika-halvdelene med matlagingsspray; plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 33. Stek paprikaene i den forvarmede ovnen til de er lett møre, ca. 10 minutter.
- 44. Varm opp 1 spiseskje smør og 2 spiseskjeer olje i en stekepanne over middels varme; kok og rør inn 3 grønne løk og hvitløk til det dufter godt, 2 til 3 minutter.
- 5 Tilsett kylling, svart pepper og spisskummen; kok til kyllingen ikke lenger er rosa i midten og saften renner ut, 4 til 5 minutter.
- 6 Tilsett orzo og kyllingbuljong; la det småkoke til orzoen er kokt gjennom, men fortsatt fast, og buljongen er absorbert, ca. 11 minutter.
- 7 Fordel kylling- og orzoblandingen i paprikaene; dryss over parmesanost.
- 85. Stek i den forvarmede ovnen til osten er smeltet, ca. 7 minutter.
- 96. Varm opp 1 teskje olje og 1 teskje smør i en stekepanne; kok og rør inn portobellospillene og resten av den grønne løken til de er møre, ca. 5 minutter.
- 10 Krydre med salt og svart pepper.
- 11 Fordel ca. 2 spiseskjeer soppsmørblanding på hver fylt paprika.