Kraftig vegetarisk grønnsakssuppe (rask og enkel)
Lær hvordan du lager en deilig chunky vegetarisk grønnsakssuppe som er rask og enkel å lage. Perfekt for en sunn og mettende lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1/2 løk, hakket
- 3. 3 stilker selleri, hakket
- 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 4 kopper grønnsaksbuljong
- 6. 1 (425 gram) boks tomatsaus
- 7. 4 gulrøtter, skrellet og skåret i 1/4-tommers skiver
- 8. 2 bakepoteter, skåret i bitestore biter
- 9. 1 kopp frossen mais
- 10. 1 kopp frossne, skrellede edamamebønner (grønne soyabønner)
- 11. 1 kopp frossen okra i skiver
- 12. 2 blader grønnkål, grovhakket
- 13. salt etter smak
- 14. 1 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Kok og rør inn løk og selleri i den varme oljen til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 5 minutter.
- 22. Rør inn hvitløk i løkblandingen; kok og rør til det begynner å dufte, ytterligere 2 til 3 minutter.
- 33. Hell i grønnsaksbuljong og tomatsaus i gryten. La det småkoke i omtrent 10 minutter.
- 44. Rør inn gulrøtter og poteter i buljongen. La det småkoke til gulrøttene er møre, ytterligere 10 til 15 minutter.
- 55. Legg mais, edamame, okra og grønnkål i suppen. Fortsett å småkoke til okra er mørt, ytterligere 5 til 10 minutter. Krydre med salt og pepper.