Grillede avokadoer
oppskrift på grillede avokadoer som er perfekt som forrett eller sunn snack. enkel, rask og smakfull måte å nyte avokado på.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 6 modne avokadoer
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje druekjerneolje
- 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 1/2 teskje salt
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1 teskje Dijon-sennep
- 1/4 kopp ferske flatbladede persilleblader, pluss noen små kvister til pynt
- 3 hvitløksfedd, lett knust med siden av en kniv og delt i fire
- 3/4 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen.
- 2Del avokadene i kvarte og fjern steinen. Krydre med salt og pepper etter smak, og pensle med rapsolje. Grill avokadoskivene over indirekte varme, og la dem ligge urørt i omtrent 2 til 4 minutter for å la krydderne trekke inn i overflaten og for å starte karamelliseringsprosessen. Vend deretter avokadoskivene, fjern dem fra grillen og la dem hvile.
- 3Tilsett, mens blenderen går, en og en av følgende ingredienser gjennom åpningen: eddik, salt, svart pepper, sennep, persille og hvitløk. La blenderen gå mens du sakte heller olivenoljen i en tynn, jevn strøm gjennom åpningen.
- 4Server den grillede avokaden med nok dressing til å dekke, og pynt med friske persiliebusker.




