
Morel- og aspargesstuing D'aoust
Lær hvordan du lager en delikat morel og asparges sautés d'aoust, perfekt som forrett. En enkel oppskrift med sesongens råvarer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 pund ferske morellsopper
- 1/2 pund asparges
- 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør
- 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 1/2 kopp storfekraft
- 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Halv morels på langs eller i kvarter hvis de er store. I en bolle med kaldt vann skylles morels raskt og renner av på kjøkkenpapir. Trim aspargesen og kutt den diagonalt i 2,5 cm lange biter. I en 25 cm tung stekepanne varmes smør over middels varme til skummet legger seg, og kok deretter morels, asparges og sjalottløk under omrøring til aspargesen er nesten møre, ca. 4 minutter. Strø mel over blandingen og kok over moderat lav varme, under omrøring, i 2 minutter. Tilsett kraft og vann, og kok opp under omrøring. La det småkoke under omrøring i 2 minutter, og smak til med salt og pepper.
- 2Halv morels på langs eller i kvarter hvis de er store. I en bolle med kaldt vann skylles morels raskt og renner av på kjøkkenpapir. Trim aspargesen og kutt den diagonalt i 2,5 cm lange biter.
- 3I en 25 cm tung stekepanne varmes smør over middels varme til skummet legger seg, og kok deretter morels, asparges og sjalottløk under omrøring til aspargesen er nesten møre, ca. 4 minutter. Strø mel over blandingen og kok over moderat lav varme, under omrøring, i 2 minutter. Tilsett kraft og vann, og kok opp under omrøring. La det småkoke under omrøring i 2 minutter, og smak til med salt og pepper.



