Morel- og aspargesstuing D'aoust

Morel- og aspargesstuing D'aoust

Lær hvordan du lager en delikat morel og asparges sautés d'aoust, perfekt som forrett. En enkel oppskrift med sesongens råvarer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 pund ferske morellsopper
  • 1/2 pund asparges
  • 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør
  • 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 kopp storfekraft
  • 1/2 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Halv morels på langs eller i kvarter hvis de er store. I en bolle med kaldt vann skylles morels raskt og renner av på kjøkkenpapir. Trim aspargesen og kutt den diagonalt i 2,5 cm lange biter. I en 25 cm tung stekepanne varmes smør over middels varme til skummet legger seg, og kok deretter morels, asparges og sjalottløk under omrøring til aspargesen er nesten møre, ca. 4 minutter. Strø mel over blandingen og kok over moderat lav varme, under omrøring, i 2 minutter. Tilsett kraft og vann, og kok opp under omrøring. La det småkoke under omrøring i 2 minutter, og smak til med salt og pepper.
  2. 2Halv morels på langs eller i kvarter hvis de er store. I en bolle med kaldt vann skylles morels raskt og renner av på kjøkkenpapir. Trim aspargesen og kutt den diagonalt i 2,5 cm lange biter.
  3. 3I en 25 cm tung stekepanne varmes smør over middels varme til skummet legger seg, og kok deretter morels, asparges og sjalottløk under omrøring til aspargesen er nesten møre, ca. 4 minutter. Strø mel over blandingen og kok over moderat lav varme, under omrøring, i 2 minutter. Tilsett kraft og vann, og kok opp under omrøring. La det småkoke under omrøring i 2 minutter, og smak til med salt og pepper.