
Samgyetang (Kyllingsuppe med ginseng)
oppskrift på samgyetang, en næringsrik koreansk kyllingsuppe med ginseng, perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager den hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp klebrigrynsris (chapssal)
- 3 kastanjer (bam)
- 2 stykker ginsengrot (insam)
- 2 tørkede koreanske dadler (daechu)
- 1 Cornish-høne, innmat fjernet
- 8 kopper vann
- 4 fedd hvitløk, eller mer etter smak
- 2 grønne løk, hakket
- 1 klype salt og malt svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg risen i en bolle med vann i 30 minutter. Sil av vannet.
- 2Fyll den avdryppede risen, kastanjer, ginsengrot og dadler inn i hønen. Sy opp hulrommet med bomullskjøkkentråd. Plasser hønen i en stor gryte og hell i 8 kopper vann. Tilsett hvitløksfedd.
- 3Kok opp vannet; la det småkoke på middels varme, og skum av eventuelt skum som stiger til overflaten, til hønen ikke lenger er rosa ved beinet og saften er klar, omtrent 40 minutter.
- 4Rør inn grønn løk i gryten; la det småkoke til hønen er veldig mør, ca. 10 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit). Krydre med salt og pepper.




