Samgyetang (Kyllingsuppe med ginseng)

Samgyetang (Kyllingsuppe med ginseng)

oppskrift på samgyetang, en næringsrik koreansk kyllingsuppe med ginseng, perfekt for kalde dager. lær hvordan du lager den hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp klebrigrynsris (chapssal)
  • 3 kastanjer (bam)
  • 2 stykker ginsengrot (insam)
  • 2 tørkede koreanske dadler (daechu)
  • 1 Cornish-høne, innmat fjernet
  • 8 kopper vann
  • 4 fedd hvitløk, eller mer etter smak
  • 2 grønne løk, hakket
  • 1 klype salt og malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg risen i en bolle med vann i 30 minutter. Sil av vannet.
  2. 2Fyll den avdryppede risen, kastanjer, ginsengrot og dadler inn i hønen. Sy opp hulrommet med bomullskjøkkentråd. Plasser hønen i en stor gryte og hell i 8 kopper vann. Tilsett hvitløksfedd.
  3. 3Kok opp vannet; la det småkoke på middels varme, og skum av eventuelt skum som stiger til overflaten, til hønen ikke lenger er rosa ved beinet og saften er klar, omtrent 40 minutter.
  4. 4Rør inn grønn løk i gryten; la det småkoke til hønen er veldig mør, ca. 10 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit). Krydre med salt og pepper.