
Queso Blanco
Lær hvordan du lager queso blanco, en myk og kremet ost som passer perfekt til tapas, tapas eller som smeltet ost i ulike retter. En enkel oppskrift for osteglade.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 gallon helmelk
- 3 spiseskjeer havsalt (valgfritt)
- 1/3 kopp eplesidereddik, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Dekk en sil med et dampet stykke muslin eller osteklede. Plasser silen over en bolle eller i vasken.
- 2Hell melk i en stor kjele; varm opp til 85 grader Celsius, og rør ofte. Rør inn salt.
- 3Hell eddik i melken, litt om gangen, og rør godt etter hver tilsetting til ostemassen begynner å skille seg fra myse.
- 4Skje ostemassen over i silen med muslin, bruk en hullsleiv. Brett muslinen over toppen av ostemassen. Fyll en mindre beholder med vann og plasser den oppå muslinen for å presse ned osten. La det stå i 1 til 3 timer, slik at væsken renner ut av osten (jo lenger du lar osten renne, desto tørrere blir osten).



