Hjemmelagde pære- og gorgonzolaravioli

Hjemmelagde pære- og gorgonzolaravioli

Lær hvordan du lager deilige hjemmelagde ravioli fylt med pære og gorgonzola. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett med en søt og salt smakskombinasjon.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør
  • 2. 2 modne pærer – skrellet, kjernet og skåret i terninger
  • 3. 3 kvister fersk timian
  • 4. 200 g Gorgonzolaost, smuldret
  • 5. 450 g fersk pastadeig

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett pærer og timian; kok, rør ofte, til pærene har blitt myke, ca. 10 minutter. Smuldre Gorgonzola-ost over pærene; kok og rør til osten har smeltet, 2 til 3 minutter. Fjern stekepannen fra varmen og la fyllet avkjøles helt.
  2. 22. Kutt pastadeigen i 3 like store deler. Flatt ut den første delen av deigen på en melet arbeidsflate; kjevle med en kjevle 5 eller 6 ganger. Vri deigen 45 grader og kjevle igjen, 5 til 6 ganger. Fortsett å kjevle og vri i samme retning til deigen har en jevn tykkelse på omtrent 1/16 tomme. Gjenta med de to gjenværende delene av deigen.
  3. 33. Overfør forsiktig ett pastablad til en melet overflate og kutt det i to for å danne to jevnstor rektangler. Legg omtrent 1 teskje fyll på ett av rektanglene, med jevne mellomrom på ca. 1 tomme. Pensle vann rundt fyllene.
  4. 44. Legg det andre rektanglet oppå det første. Klem forsiktig ut luft rundt fyllet og trykk godt med hendene for å forsegle kantene og all deigen rundt fyllet.
  5. 55. Kutt firkantede ravioliformer med en ravioliskjærer. Overfør ravioliene til en melet tallerken eller skjærebrett. Gjenta med resten av deigen og fyllet. La ravioliene hvile i ca. 30 minutter.
  6. 66. Kok opp en kjele med lettsaltet vann; legg forsiktig ravioliene i vannet, arbeid i porsjoner. Kok til ravioliene flyter opp til overflaten, ca. 3 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og overfør til en varm skål.