
Hjemmelagde pære- og gorgonzolaravioli
Lær hvordan du lager deilige hjemmelagde ravioli fylt med pære og gorgonzola. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett med en søt og salt smakskombinasjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss smør
- 2. 2 modne pærer – skrellet, kjernet og skåret i terninger
- 3. 3 kvister fersk timian
- 4. 200 g Gorgonzolaost, smuldret
- 5. 450 g fersk pastadeig
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett pærer og timian; kok, rør ofte, til pærene har blitt myke, ca. 10 minutter. Smuldre Gorgonzola-ost over pærene; kok og rør til osten har smeltet, 2 til 3 minutter. Fjern stekepannen fra varmen og la fyllet avkjøles helt.
- 22. Kutt pastadeigen i 3 like store deler. Flatt ut den første delen av deigen på en melet arbeidsflate; kjevle med en kjevle 5 eller 6 ganger. Vri deigen 45 grader og kjevle igjen, 5 til 6 ganger. Fortsett å kjevle og vri i samme retning til deigen har en jevn tykkelse på omtrent 1/16 tomme. Gjenta med de to gjenværende delene av deigen.
- 33. Overfør forsiktig ett pastablad til en melet overflate og kutt det i to for å danne to jevnstor rektangler. Legg omtrent 1 teskje fyll på ett av rektanglene, med jevne mellomrom på ca. 1 tomme. Pensle vann rundt fyllene.
- 44. Legg det andre rektanglet oppå det første. Klem forsiktig ut luft rundt fyllet og trykk godt med hendene for å forsegle kantene og all deigen rundt fyllet.
- 55. Kutt firkantede ravioliformer med en ravioliskjærer. Overfør ravioliene til en melet tallerken eller skjærebrett. Gjenta med resten av deigen og fyllet. La ravioliene hvile i ca. 30 minutter.
- 66. Kok opp en kjele med lettsaltet vann; legg forsiktig ravioliene i vannet, arbeid i porsjoner. Kok til ravioliene flyter opp til overflaten, ca. 3 minutter. Ta dem opp med en hullsleiv og overfør til en varm skål.



