Parmesan-fiskesticks

Parmesan-fiskesticks

Lær hvordan du lager deilige parmesan fish sticks hjemme. En enkel oppskrift på sprø fiskesticks med ost, perfekt som forrett eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 (510 gram) midtskåret laksefilet, ca. 23 x 10 cm, uten skinn
  • 1/2 kopp allsidig mel
  • 1/2 teskje fint havsalt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 3 eggehviter
  • 1 kopp revet Parmesanost
  • 1 kopp krydrede brødsmuler
  • Olivenolje, til å dryppe over
  • 1/3 kopp lett majones
  • 1/3 kopp lett naturell yoghurt
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 spiseskje hakket frisk persille eller gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
  3. 3Skyll laksefileten og tørk den forsiktig med papirhåndklær.
  4. 4Del fisken i to for å lage to fileter, hver omtrent 10 x 11,5 centimeter.
  5. 5Begynn på den lengste siden, og skjær filetene i 1/2-tommers (ca. 1,3 cm) skiver.
  6. 6Legg de bredeste skivene, fra midten, med skjersiden ned, og del dem i to på langs, slik at alle bitene er omtrent 1/2 x 1/2 x 4 1/2 tommer store.
  7. 7Plasser mel i en middels stor bolle og krydre med salt og pepper.
  8. 8Ha eggehvitene i en annen bolle og pisk til det er skummende, ca. 30 sekunder.
  9. 9Bland parmesan og brødsmuler i en tredje bolle.
  10. 10Vend laksebitene i det krydrede melet og trykk forsiktig for å fjerne overflødig mel.
  11. 11Dypp den melde laksefileten i eggehvitene, og deretter i parmesan- og brødsmuleblandingen, og trykk forsiktig for å feste blandingen til fisken.
  12. 12Legg de panerte laksebitene på et godt oljet stekebrett.
  13. 13Drypp lett med olivenolje.
  14. 14Stek i 15 til 20 minutter, til de er gyldne og sprø.
  15. 15For dippesausen:
  16. 16Bland majones, yoghurt, Dijon-sennep og persille (eller gressløk, hvis du foretrekker det) i en liten skål.
  17. 17Anrett fiskestikkene på et serveringsfat og server med dippesausen.