Parmesan-fiskesticks
Lær hvordan du lager deilige parmesan fish sticks hjemme. En enkel oppskrift på sprø fiskesticks med ost, perfekt som forrett eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 (510 gram) midtskåret laksefilet, ca. 23 x 10 cm, uten skinn
- 1/2 kopp allsidig mel
- 1/2 teskje fint havsalt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 3 eggehviter
- 1 kopp revet Parmesanost
- 1 kopp krydrede brødsmuler
- Olivenolje, til å dryppe over
- 1/3 kopp lett majones
- 1/3 kopp lett naturell yoghurt
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje hakket frisk persille eller gressløk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 3Skyll laksefileten og tørk den forsiktig med papirhåndklær.
- 4Del fisken i to for å lage to fileter, hver omtrent 10 x 11,5 centimeter.
- 5Begynn på den lengste siden, og skjær filetene i 1/2-tommers (ca. 1,3 cm) skiver.
- 6Legg de bredeste skivene, fra midten, med skjersiden ned, og del dem i to på langs, slik at alle bitene er omtrent 1/2 x 1/2 x 4 1/2 tommer store.
- 7Plasser mel i en middels stor bolle og krydre med salt og pepper.
- 8Ha eggehvitene i en annen bolle og pisk til det er skummende, ca. 30 sekunder.
- 9Bland parmesan og brødsmuler i en tredje bolle.
- 10Vend laksebitene i det krydrede melet og trykk forsiktig for å fjerne overflødig mel.
- 11Dypp den melde laksefileten i eggehvitene, og deretter i parmesan- og brødsmuleblandingen, og trykk forsiktig for å feste blandingen til fisken.
- 12Legg de panerte laksebitene på et godt oljet stekebrett.
- 13Drypp lett med olivenolje.
- 14Stek i 15 til 20 minutter, til de er gyldne og sprø.
- 15For dippesausen:
- 16Bland majones, yoghurt, Dijon-sennep og persille (eller gressløk, hvis du foretrekker det) i en liten skål.
- 17Anrett fiskestikkene på et serveringsfat og server med dippesausen.




