Hello Fresh Mobile Banner
Juleprime rib

Juleprime rib

oppskrift på juleprime rib, perfekt for julefeiring. lær hvordan du tilbereder en saftig og møre prime rib til jul.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 (ca. 2,7 kg) benfri indrefilet av storfe, roast
  • 2. 2 ss ferdig horseradish
  • 3. 2 ss Dijon-sennep
  • 4. 2 ts kosher-salt
  • 5. 2 ts grovkvernet svart pepper
  • 6. 2 ts tørket timian
  • 7. 2 ts hvitløkspulver
  • 8. 2 stilker selleri, kuttet i 5 cm lange biter
  • 9. 1 gulrot, kuttet i 5 cm lange biter
  • 10. 1 liten, uskrellet løk, delt i kvarter og atskilt
  • 11. 2 ts konsentrert storfebond (pasta)
  • 12. 1 1/2 kopp vann
  • 13. 1 ts maisstivelse
  • 14. 1 ts vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Dagen før servering, fjern steken fra pakken og tør den grundig med kjøkkenpapir. Legg steken på et stekebrett, og sett den i kjøleskapet over natten. Ta den ut av kjøleskapet 1 time før kokketid for å la kjøttet nå romtemperatur. Gni steken godt inn med horseradish og Dijon-sennep. I en bolle, bland sammen kosher-salt, svart pepper, timian og hvitløkspulver; strø krydderblandingen over steken.
  2. 22. Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Legg selleri, gulrot og løk i bunnen av en stekeplate. Plasser steken oppå grønnsakene.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 grader C (350 grader F), og stek videre til kjøttet er brunt og en steketermometer innstikket i den tykkeste delen av steken viser 54 til 57 grader C (130 til 135 grader F) for medium-rare. Ta ut av ovnen, overfør steken til et serveringsfat, og dekk med et stykke aluminiumsfolie. La den hvile i 30 minutter. Temperaturen i kjøttet vil stige med omtrent 10 grader under hviletiden.
  4. 44. For å lage au jus-saus, skum av overflødig fett fra stekesjyen i stekeformen. Sett formen på en kokeplate med middels varme, og rør inn kjøttbuljongbase og 1 ½ kopp vann. Kok opp, og skrap opp og løs opp eventuelle brune smakstilsetninger fra bunnen av formen. Sil ut og kast grønnsakene. Bland maisstivelse og 1 teskje vann i en liten bolle, og visp inn blandingen i sausen. La sausen tykne litt (den vil være tynn), hell den over i en sausekanne, og server med steken.