
Juleprime rib
oppskrift på juleprime rib, perfekt for julefeiring. lær hvordan du tilbereder en saftig og møre prime rib til jul.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (ca. 2,7 kg) benfri indrefilet av storfe, roast
- 2. 2 ss ferdig horseradish
- 3. 2 ss Dijon-sennep
- 4. 2 ts kosher-salt
- 5. 2 ts grovkvernet svart pepper
- 6. 2 ts tørket timian
- 7. 2 ts hvitløkspulver
- 8. 2 stilker selleri, kuttet i 5 cm lange biter
- 9. 1 gulrot, kuttet i 5 cm lange biter
- 10. 1 liten, uskrellet løk, delt i kvarter og atskilt
- 11. 2 ts konsentrert storfebond (pasta)
- 12. 1 1/2 kopp vann
- 13. 1 ts maisstivelse
- 14. 1 ts vann
Fremgangsmåte
- 11. Dagen før servering, fjern steken fra pakken og tør den grundig med kjøkkenpapir. Legg steken på et stekebrett, og sett den i kjøleskapet over natten. Ta den ut av kjøleskapet 1 time før kokketid for å la kjøttet nå romtemperatur. Gni steken godt inn med horseradish og Dijon-sennep. I en bolle, bland sammen kosher-salt, svart pepper, timian og hvitløkspulver; strø krydderblandingen over steken.
- 22. Forvarm ovnen til 230 grader C (450 grader F). Legg selleri, gulrot og løk i bunnen av en stekeplate. Plasser steken oppå grønnsakene.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175 grader C (350 grader F), og stek videre til kjøttet er brunt og en steketermometer innstikket i den tykkeste delen av steken viser 54 til 57 grader C (130 til 135 grader F) for medium-rare. Ta ut av ovnen, overfør steken til et serveringsfat, og dekk med et stykke aluminiumsfolie. La den hvile i 30 minutter. Temperaturen i kjøttet vil stige med omtrent 10 grader under hviletiden.
- 44. For å lage au jus-saus, skum av overflødig fett fra stekesjyen i stekeformen. Sett formen på en kokeplate med middels varme, og rør inn kjøttbuljongbase og 1 ½ kopp vann. Kok opp, og skrap opp og løs opp eventuelle brune smakstilsetninger fra bunnen av formen. Sil ut og kast grønnsakene. Bland maisstivelse og 1 teskje vann i en liten bolle, og visp inn blandingen i sausen. La sausen tykne litt (den vil være tynn), hell den over i en sausekanne, og server med steken.