
Spinach Marie
oppskrift på spinach marie, en deilig rett med spinat og krem, perfekt for en rask middag eller lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopper melk
- 2. ½ teskje tørket sennep
- 3. ½ teskje hvitløkssalt
- 4. 1 spiseskje smør
- 5. ½ kopp hakket løk
- 6. 3 spiseskjeer smeltet smør
- 7. 3 spiseskjeer hvetemel
- 8. ¾ pund Cheddar-ost, i terninger
- 9. 3 pakker à 10 unser frossen hakket spinat, tint og godt drenert
- 10. 1 kopp revet Monterey Jack-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. I en middels stor kjele over lav varme, bland melk, tørket sennep og hvitløksalt. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter.
- 33. I en liten stekepanne eller kjele varm opp 1 spiseskje smør over middels varme. Surr løk til den er brun; rør inn i melken.
- 44. I en liten stekepanne eller kjele bland 3 spiseskjeer smør som er smeltet med melet. Kok opp over middels-lav varme til det tykner; rør inn i melken.
- 55. Til melkeblandingen tilsett revet Cheddar-ost, og rør godt for å smelte osten. Rør inn spinat. Hell blandingen i en ildfast form på 23x33 cm og strø over Monterey Jack-ost.
- 66. Stek i forvarmet ovn i 10 minutter, eller til retten er gjennomvarm.