Hello Fresh Mobile Banner
Orecchiette med artisjokker

Orecchiette med artisjokker

Lær hvordan du lager deilige orecchiette med artisjokker. En smakfull rett som passer perfekt til en enkel middag eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 340 gram orecchiette-pasta
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 1 pakke på 10 gram frosne artisjokkhjerter, tint
  • 3 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 1 boks på 15 gram hvite bønner, drenert, skylt og tørket
  • 1 boks på 15 gram cherrytomater
  • 1/4 teskje rød pepperflak
  • 3/4 kopp grovhakket fersk persille
  • 1/4 kopp revet parmesanost, pluss mer til pynt
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Reserver ¾ kopp kokevann, deretter sil av vannet.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett artisjokkene og krydre med salt. Kok, snu dem halvveis gjennom, til de er brune, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken.
  3. 3Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, hvitløk og bønner i pannen. Kok, rør av og til, til hvitløken er gyllen, ca. 2 minutter. Rør inn cherrytomater, rød pepperflak og ½ teskje salt. La det småkoke; kok, rør av og til, til det er litt tykt, ca. 3 minutter.
  4. 4Tilsett pastaen og det reserverte kokevannet i pannen. Kok, rør om, til pastaen er dekket av sausen, ca. 1 minutt. Rør inn persille, parmesan og artisjokkene; krydre med salt og pepper. Drypp hver porsjon med olivenolje og topp med mer parmesan.
  5. 5Fotograf: Antonis Achilleos