
Orecchiette med artisjokker
Lær hvordan du lager deilige orecchiette med artisjokker. En smakfull rett som passer perfekt til en enkel middag eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 340 gram orecchiette-pasta
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 1 pakke på 10 gram frosne artisjokkhjerter, tint
- 3 fedd hvitløk, tynne skiver
- 1 boks på 15 gram hvite bønner, drenert, skylt og tørket
- 1 boks på 15 gram cherrytomater
- 1/4 teskje rød pepperflak
- 3/4 kopp grovhakket fersk persille
- 1/4 kopp revet parmesanost, pluss mer til pynt
- Nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. Reserver ¾ kopp kokevann, deretter sil av vannet.
- 2I mellomtiden varmer du opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Tilsett artisjokkene og krydre med salt. Kok, snu dem halvveis gjennom, til de er brune, ca. 5 minutter. Overfør til en tallerken.
- 3Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje, hvitløk og bønner i pannen. Kok, rør av og til, til hvitløken er gyllen, ca. 2 minutter. Rør inn cherrytomater, rød pepperflak og ½ teskje salt. La det småkoke; kok, rør av og til, til det er litt tykt, ca. 3 minutter.
- 4Tilsett pastaen og det reserverte kokevannet i pannen. Kok, rør om, til pastaen er dekket av sausen, ca. 1 minutt. Rør inn persille, parmesan og artisjokkene; krydre med salt og pepper. Drypp hver porsjon med olivenolje og topp med mer parmesan.
- 5Fotograf: Antonis Achilleos