Hello Fresh Mobile Banner
Reke Pad Thai

Reke Pad Thai

Lær hvordan du lager en autentisk shrimp pad thai med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser flate risnudler
  • Olivenolje
  • 4 unser basilikumblader, hele, stilkene fjernet
  • 1 pund, skrelte og rensede reker
  • 4 unser fast tofu, i terninger
  • 2 egg, pisket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 teskje habanerospeper, finhakket
  • 1/2 kopp fiskesaus
  • 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 spiseskjeer, finhakket lettsaltet peanøtter
  • 1/2 kopp bønnespirer
  • 1 kopp mynteblader
  • 2 lime, delt i båter

Fremgangsmåte

  1. 1Noodles: Bløtlegg i vann i henhold til anvisningene på pakken – vanligvis 30 til 45 minutter i kaldt vann. Sil av og sett til side.
  2. 2Pad Thai: Varm opp wok over høy varme, tilsett 2 spiseskjeer olje. Når oljen skinner, tilsett basilikum og stek til den er sprø. Overfør basilikumen til et papirhåndkle. I mellomtiden, tilsett 1 spiseskje olje i woken, og ha i reker og tofu. Stek under omrøring til rekene begynner å bli ugjennomsiktige, ca. 2 minutter. Tilsett eggene og rør raskt. Overfør blandingen til en tallerken og tørk ut woken med en ren, tørr klut.
  3. 3Varm opp woken igjen og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og habanero, og kok i 20 sekunder. Tilsett fiskesaus og brunt sukker, og varm opp. Ha i nudlene og vend dem til de har absorbert mesteparten av sausen. Tilsett peanøtter, bønnespirer, og den reserverte tofu, reker og egg, og vend forsiktig.
  4. 4Overfør blandingen til et serveringsfat. Pynt med lime, basilikum og mynte.