
Reke Pad Thai
Lær hvordan du lager en autentisk shrimp pad thai med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser flate risnudler
- Olivenolje
- 4 unser basilikumblader, hele, stilkene fjernet
- 1 pund, skrelte og rensede reker
- 4 unser fast tofu, i terninger
- 2 egg, pisket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 teskje habanerospeper, finhakket
- 1/2 kopp fiskesaus
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 2 spiseskjeer, finhakket lettsaltet peanøtter
- 1/2 kopp bønnespirer
- 1 kopp mynteblader
- 2 lime, delt i båter
Fremgangsmåte
- 1Noodles: Bløtlegg i vann i henhold til anvisningene på pakken – vanligvis 30 til 45 minutter i kaldt vann. Sil av og sett til side.
- 2Pad Thai: Varm opp wok over høy varme, tilsett 2 spiseskjeer olje. Når oljen skinner, tilsett basilikum og stek til den er sprø. Overfør basilikumen til et papirhåndkle. I mellomtiden, tilsett 1 spiseskje olje i woken, og ha i reker og tofu. Stek under omrøring til rekene begynner å bli ugjennomsiktige, ca. 2 minutter. Tilsett eggene og rør raskt. Overfør blandingen til en tallerken og tørk ut woken med en ren, tørr klut.
- 3Varm opp woken igjen og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje. Når oljen er varm, tilsett hvitløk og habanero, og kok i 20 sekunder. Tilsett fiskesaus og brunt sukker, og varm opp. Ha i nudlene og vend dem til de har absorbert mesteparten av sausen. Tilsett peanøtter, bønnespirer, og den reserverte tofu, reker og egg, og vend forsiktig.
- 4Overfør blandingen til et serveringsfat. Pynt med lime, basilikum og mynte.