Vegetarisk chili med svarte bønner og paprika – søt og sterk
oppskrift på en smakfull vegetarisk chili med svarte bønner og paprika, perfekt for en varmende middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1 kopp fersk eller frossen hakket løk (ca. 1 middels stor gul løk)
- 1 stor selleristang, trimmet og grovhakket
- 1/2 (1 pund) pose frossen blanding av paprika til wok (rød, grønn og gul paprika; ikke tint)
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts tørket oregano, smuldret
- 3 kopper kokte eller hermetiske svarte bønner, drenert
- 2 (10-unse) bokser hakkede tomater med grønne chili, med væsken
- 2 ss frossen appelsinjuicekonsentrat
- 1 ss fersk sitronjuice
- 1/2 ts sterk rød peppersaus
- 4 kopper Al Dente Make Ahead Rice, varmet opp, se oppskrift ovenfor
- 1/4 kopp grovhakket fersk koriander
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en middels stor nederlandsk ovn over middels varme i 1 minutt. Tilsett løk, selleri, stir-fry-blanding, hvitløk, spisskummen og oregano, og kok under omrøring ofte til grønnsakene er myke, ca. 5 minutter.
- 2Tilsett 2 ½ kopper bønner, tomater med chili, appelsinjuicekonsentrat, sitronjuice og hot saus. Kok opp, juster varmen slik at blandingen småkoker, dekk til, og la det småkoke i 10 minutter.
- 3Mos den resterende ½ koppen bønner, bland dem inn i chilien, dekk til og la det småkoke på lav varme til smakene har utviklet seg, ca. 15 minutter. Smak til med salt og juster etter behov.
- 4Server med ris på en varm, dyp tallerken, legg chilien oppå, og dryss med koriander.