Hvitløkspuréte poteter
Lær hvordan du lager kremete hvitløkspurépoteter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 store russetpoteter (ca. 900 gram), skrelt og delt i 5 cm store biter
- 2. 1 teskje salt
- 3. 2 til 3 teskjeer varm, lavfett melk
- 4. 2 spiseskjeer ristede hvitløksfedd, oppskrift følger
- 5. 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. Uskrelte hvitløksfedd, etter behov
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en middels stor kjele og tilsett akkurat nok vann til å dekke dem. Ha i 1 teskje salt og kok opp over middels varme. Ikke la det koke kraftig. Kok i 12 til 15 minutter, eller til potetene er akkurat så møre at de glir av en liten kniv når du stikker i dem. Sil av vannet godt og ha potetene tilbake i kjelen. Sett kjelen over svak varme og kok i 1 til 2 minutter for å tørke ut potetene.
- 22. Ta kjelen av varmen og mos potetene lett med en gaffel bare for å bryte dem opp. Rør inn melken, den moste hvitløken og olivenoljen. Kjør potetene gjennom en food mill eller mos dem med en potetmoser til ønsket konsistens. Krydre med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.
- 33. Legg nellikene i en tørr støpejernsgryte og kok over svak varme i 20 til 30 minutter, eller til de er myke. Rør ofte slik at nellikene blir myke, men ikke får farge. Skyv nellikene fra gryten over på en tallerken for å avkjøle til berøring. Press den myke hvitløkpulpen ut av hver enkelt nellik.