
Pesto, makroner og geitost
oppskrift på pesto mac and goat cheese, en enkel og smakfull rett med pasta, pesto og geitost. perfekt for en rask middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, pluss litt ekstra til smørbrikken
- 2. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3. 2 spiseskjeer finhakkede basilikumblader
- 4. 3/4 kopp panko-brødsmuler
- 5. 1 3/4 kopper Parmesanost
- 6. 450 gram mini-pastaskjell
- 7. 2 kopper halvhav og helmelk
- 8. 16 unser geitost
- 9. 1/2 kopp pesto, kjøpt eller hjemmelaget
- 10. 1 1/2 teskjeer kosher-salt
- 11. 1 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Smør en 2-liters ildfast form. Forvarm grillen og plasser en rist på toppen.
- 22. Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en liten panne på lav varme. I en stor bolle, tilsett hvitløk, basilikum, panko og 1/4 kopp Parmesan. Tilsett det smeltede smøret og vend det forsiktig sammen. Sett til side.
- 33. Kok opp en stor kjele med godt saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok etter anvisning på pakken. I mellomtiden, hell halv- og halv i en liten kjele og la det småkoke på lav varme. La det koke til det er redusert og litt tykkere, omtrent 5 til 7 minutter.
- 44. Sett til side 1/4 kopp av kokevannet, og sil av pastaen. Sett kjelen på lav varme og tilsett halv- og halv-blandingen. Når det begynner å småkoke, tilsett geitosten og visp til det er glatt. Tilsett resten av Parmesan og visp til det er smeltet.
- 55. Bland inn pastaen og rør godt for å dekke den. Rør inn pesto, det reserverte kokevannet, salt og pepper. Smak til med mer salt og nykvernet svart pepper om nødvendig.
- 66. Hell pasta-blandingen i den smurte ildfaste formen og strø over panko-blandingen. Sett under grillen til blandingen bobler og toppen er gyllenbrun, ca. 1 til 2 minutter. Ta ut av grillen og la det hvile i 5 minutter før servering.