Hello Fresh Mobile Banner
Fersk urtepizza

Fersk urtepizza

Lær hvordan du lager en deilig fresh herb pizza med friske urter. Perfekt for en rask og smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 teskje tørrgjær
  • 2. 2 kopper hvetemel
  • 3. Kosher-salt
  • 4. Litt mindre enn 1/4 kopp olivenolje (noe mindre enn 1/4 kopp), pluss litt til å dryppe over
  • 5. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
  • 6. Nykvernet svart pepper
  • 7. 2 mozzarellaosteballer, skivet
  • 8. 1 bunt ruccola
  • 9. 1 bunt ferske basilikumblader
  • 10. 1 bunt ferske persilleblader
  • 11. 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 12. Revet Parmesan, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: kjevle
  3. 33. Dryss gjæren over 3/4 kopp varm (ikke lunken) vann i en bolle og la det stå en liten stund.
  4. 44. I en blender, tilsett melet og 1/2 teskje salt, og med blenderen på lav hastighet (med eltekroken), hell sakte i olivenoljen og fortsett til det er godt blandet. Deretter heller du i gjær/vann-blandingen og blander til det akkurat er kombinert.
  5. 55. Smør en separat bakebolle med litt olivenolje, hell deigen i og form den til en ball. Rull den i olivenolje, dekk bollen tett med plastfolie og la deigen heve i minst 1 time, eller opptil 3 eller 4 dager.
  6. 66. Plasser ovnsristen i nederste posisjon og forvarm ovnen til 250°C (500°F). Smør et stort bakepapirkledd stekebrett med olivenolje.
  7. 77. Kjevle ut pizzadeigen så tynn som mulig og legg den på stekebrettet. Drypp litt ekstra-virgin olivenolje over, strø over salt og pepper, og legg mozzarellaskivene jevnt over deigen.
  8. 88. Stek til skorpa er gyllen og osten bobler, ca. 12 til 15 minutter.
  9. 99. Bland ruccola, hele basilikumblader og persille i en bolle, og vend det med ekstra-virgin olivenolje og balsamicoeddik. Fordel over pizzaen, strø over revet Parmesan og server.