
Fersk urtepizza
Lær hvordan du lager en deilig fresh herb pizza med friske urter. Perfekt for en rask og smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 teskje tørrgjær
- 2. 2 kopper hvetemel
- 3. Kosher-salt
- 4. Litt mindre enn 1/4 kopp olivenolje (noe mindre enn 1/4 kopp), pluss litt til å dryppe over
- 5. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss mer til å dryppe over
- 6. Nykvernet svart pepper
- 7. 2 mozzarellaosteballer, skivet
- 8. 1 bunt ruccola
- 9. 1 bunt ferske basilikumblader
- 10. 1 bunt ferske persilleblader
- 11. 1 spiseskje balsamicoeddik
- 12. Revet Parmesan, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: kjevle
- 33. Dryss gjæren over 3/4 kopp varm (ikke lunken) vann i en bolle og la det stå en liten stund.
- 44. I en blender, tilsett melet og 1/2 teskje salt, og med blenderen på lav hastighet (med eltekroken), hell sakte i olivenoljen og fortsett til det er godt blandet. Deretter heller du i gjær/vann-blandingen og blander til det akkurat er kombinert.
- 55. Smør en separat bakebolle med litt olivenolje, hell deigen i og form den til en ball. Rull den i olivenolje, dekk bollen tett med plastfolie og la deigen heve i minst 1 time, eller opptil 3 eller 4 dager.
- 66. Plasser ovnsristen i nederste posisjon og forvarm ovnen til 250°C (500°F). Smør et stort bakepapirkledd stekebrett med olivenolje.
- 77. Kjevle ut pizzadeigen så tynn som mulig og legg den på stekebrettet. Drypp litt ekstra-virgin olivenolje over, strø over salt og pepper, og legg mozzarellaskivene jevnt over deigen.
- 88. Stek til skorpa er gyllen og osten bobler, ca. 12 til 15 minutter.
- 99. Bland ruccola, hele basilikumblader og persille i en bolle, og vend det med ekstra-virgin olivenolje og balsamicoeddik. Fordel over pizzaen, strø over revet Parmesan og server.