
Krydret BBQ-kylling
oppskrift på spicy bbq chicken, perfekt for sommergrilling. enkel å lage, full av smak og krydder. ideell for sommer sesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 1/4 kopp finhakket løk
- 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 3/4 kopp ketchup
- 5. 1/3 kopp eddik
- 6. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 7. 2 teskjeer brunt sukker
- 8. 1 teskje tørket sennep
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1/4 teskje svart pepper
- 11. 1/4 (150 gram) flaske med sterk peppersaus
- 12. 1 (1,4 kg) kylling, delt i biter
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stekepanne over middels varme og kok løk og hvitløk til de er møre. Bland inn ketchup, eddik, Worcestershire-saus, brunt sukker, tørket sennep, salt, pepper og hot sauce. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter, rør av og til. Ta av varmen og sett til side.
- 22. Forvarm grillen til høy varme.
- 33. Smør grillristen lett med olje. Legg kyllingen på grillen. Pensle jevnlig med sausen og kok i 8 til 15 minutter på hver side, avhengig av størrelsen på stykkene, til saften er klar. Kast eventuelle rester av sausen.