Hello Fresh Mobile Banner
Urte-ris og krydret svartbønnesalat

Urte-ris og krydret svartbønnesalat

Lær hvordan du lager en smakfull herbed ris kombinert med krydret svartbønnesalat. Perfekt som forrett eller lett middag for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss hakket fersk basilikum
  • 2. 1 ss hakket fersk timian
  • 3. 1 ss hakket fersk persille
  • 4. 1 ss hakket fersk koriander
  • 5. 1/2 ts salt
  • 6. 1/2 ts malt svart pepper
  • 7. 1/2 ts cayennepepper
  • 8. 1/4 ts hvitløkspulver
  • 9. 2 kopper kald, kokt hvit ris
  • 10. 1 boks (400 g) svarte bønner, skylt og avrent
  • 11. 2 selleristenger, finhakket
  • 12. 1 boks (113 g) hakkede svarte oliven
  • 13. 3 grønne løk, hakket
  • 14. 1/4 kopp rødvinseddik
  • 15. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag en krydderblanding ved å blande basilikum, timian, persille, koriander, salt, pepper, cayennepepper og hvitløkpulver i en bolle.
  2. 22. Bland forsiktig sammen ris, svarte bønner, selleri, oliven og grønn løk i en stor bolle. Krydre risblandingen med 1 teskje av krydderblandingen.
  3. 33. Lag en dressing ved å vispe sammen eddik og olivenolje med krydderet; la det hvile i 10 minutter. Hell dressingen over risblandingen; rør godt for å blande.