
Urte-ris og krydret svartbønnesalat
Lær hvordan du lager en smakfull herbed ris kombinert med krydret svartbønnesalat. Perfekt som forrett eller lett middag for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss hakket fersk basilikum
- 2. 1 ss hakket fersk timian
- 3. 1 ss hakket fersk persille
- 4. 1 ss hakket fersk koriander
- 5. 1/2 ts salt
- 6. 1/2 ts malt svart pepper
- 7. 1/2 ts cayennepepper
- 8. 1/4 ts hvitløkspulver
- 9. 2 kopper kald, kokt hvit ris
- 10. 1 boks (400 g) svarte bønner, skylt og avrent
- 11. 2 selleristenger, finhakket
- 12. 1 boks (113 g) hakkede svarte oliven
- 13. 3 grønne løk, hakket
- 14. 1/4 kopp rødvinseddik
- 15. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Lag en krydderblanding ved å blande basilikum, timian, persille, koriander, salt, pepper, cayennepepper og hvitløkpulver i en bolle.
- 22. Bland forsiktig sammen ris, svarte bønner, selleri, oliven og grønn løk i en stor bolle. Krydre risblandingen med 1 teskje av krydderblandingen.
- 33. Lag en dressing ved å vispe sammen eddik og olivenolje med krydderet; la det hvile i 10 minutter. Hell dressingen over risblandingen; rør godt for å blande.