
Fransk løksuppe VIII
oppskrift på french onion soup viii, en varmende og smakfull forrett med karamellisert løk og smeltet ost. enkel å lage og perfekt for høst- og vinterdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje smør
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 4 store løk, tynne skiver
- 4. 1 spiseskje hvetemel
- 5. 2 bokser (14 unser) storfekraft
- 6. 1/2 kopp hvitvin
- 7. 1 1/2 kopper vann
- 8. 2 laurbærblad
- 9. 6 skiver fransk brød
- 10. 1 kopp revet sveitserost
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele over svak varme smelter du smør med olivenolje. Stek løken i blandingen, rør av og til, i 30 minutter, til den er veldig myk, gjennomsiktig og har brune kanter.
- 22. Strø melet over løken og rør godt for å blande det inn. Hell i storfebuljong, vin og vann med laurbærblad. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, uten lokk, i 20 til 30 minutter.
- 33. Forvarm ovnens grillelement.
- 44. Rist brødskivene. Hell suppen i 6 ovnsikre boller og sett bollene på et stekebrett. Legg en ristet brødskive oppå hver bolle og topp med sveitserost.
- 55. Sett bollene under grillen til osten er smeltet.