Hello Fresh Mobile Banner
Fransk løksuppe VIII

Fransk løksuppe VIII

oppskrift på french onion soup viii, en varmende og smakfull forrett med karamellisert løk og smeltet ost. enkel å lage og perfekt for høst- og vinterdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje smør
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 4 store løk, tynne skiver
  • 4. 1 spiseskje hvetemel
  • 5. 2 bokser (14 unser) storfekraft
  • 6. 1/2 kopp hvitvin
  • 7. 1 1/2 kopper vann
  • 8. 2 laurbærblad
  • 9. 6 skiver fransk brød
  • 10. 1 kopp revet sveitserost

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor kjele over svak varme smelter du smør med olivenolje. Stek løken i blandingen, rør av og til, i 30 minutter, til den er veldig myk, gjennomsiktig og har brune kanter.
  2. 22. Strø melet over løken og rør godt for å blande det inn. Hell i storfebuljong, vin og vann med laurbærblad. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke, uten lokk, i 20 til 30 minutter.
  3. 33. Forvarm ovnens grillelement.
  4. 44. Rist brødskivene. Hell suppen i 6 ovnsikre boller og sett bollene på et stekebrett. Legg en ristet brødskive oppå hver bolle og topp med sveitserost.
  5. 55. Sett bollene under grillen til osten er smeltet.