
Ristet tomatsuppe
oppskrift på bakt tomatsuppe, perfekt for en varmende forrett eller lunsj. enkel å lage, med friske tomater og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 pund roma (plomme) tomater, delt i fire
- 2. 1 gul løk, delt i to og kvartet
- 3. 1/2 rød paprika, hakket
- 4. 3 spiseskjeer olivenolje
- 5. 1 spiseskje havsalt
- 6. 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
- 7. 3 hvitløksfedd, delt i to
- 8. 5 kopper lavsodium kyllingkraft
- 9. 2 teskjeer tørket basilikum
- 10. 1 teskje tørket persille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et stort bakepapir eller aluminiumsfolie på en bakeplate.
- 22. Fordel tomater, løk og rød paprika i ett lag på den forberedte bakeplaten. Drypp olivenolje over tomatblandingen og krydre med salt og pepper.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter; tilsett hvitløk og fortsett å steke til tomatblandingen er myk, omtrent 15 minutter til.
- 44. Kok opp kyllingkraft, basilikum og persille i en stor kjele; skru ned varmen og la det småkoke.
- 55. Ha halvparten av tomatblandingen i en blender. Dekk til og hold lokket nede; puls et par ganger før du lar den kjøre til den er jevn, og tilsett en liten mengde av den varme kyllingkraften hvis det trengs væske. Hell den moste tomatblandingen i kjelen med kyllingkraften.
- 66. Kjør den andre halvparten av tomatblandingen i blenderen og tilsett den i kjele med kyllingkraften, og rør godt. La det småkoke i 5 minutter.