Hello Fresh Mobile Banner
Ristet tomatsuppe

Ristet tomatsuppe

oppskrift på bakt tomatsuppe, perfekt for en varmende forrett eller lunsj. enkel å lage, med friske tomater og krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 pund roma (plomme) tomater, delt i fire
  • 2. 1 gul løk, delt i to og kvartet
  • 3. 1/2 rød paprika, hakket
  • 4. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 5. 1 spiseskje havsalt
  • 6. 1 1/2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 7. 3 hvitløksfedd, delt i to
  • 8. 5 kopper lavsodium kyllingkraft
  • 9. 2 teskjeer tørket basilikum
  • 10. 1 teskje tørket persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et stort bakepapir eller aluminiumsfolie på en bakeplate.
  2. 22. Fordel tomater, løk og rød paprika i ett lag på den forberedte bakeplaten. Drypp olivenolje over tomatblandingen og krydre med salt og pepper.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter; tilsett hvitløk og fortsett å steke til tomatblandingen er myk, omtrent 15 minutter til.
  4. 44. Kok opp kyllingkraft, basilikum og persille i en stor kjele; skru ned varmen og la det småkoke.
  5. 55. Ha halvparten av tomatblandingen i en blender. Dekk til og hold lokket nede; puls et par ganger før du lar den kjøre til den er jevn, og tilsett en liten mengde av den varme kyllingkraften hvis det trengs væske. Hell den moste tomatblandingen i kjelen med kyllingkraften.
  6. 66. Kjør den andre halvparten av tomatblandingen i blenderen og tilsett den i kjele med kyllingkraften, og rør godt. La det småkoke i 5 minutter.