
Maui-løk og geitost-tortellini med currant-tomat- og porcini-saus
oppskrift på maui løk og geitost tortellini servert med en rik currant tomat og porcini saus. perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser mel
- 2 1/2 unser høyglutenmel
- En klype salt
- 3 egg
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 3 Maui-løk, finhakket
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 kopp konjakk
- 1/4 kopp kalvejus eller kraft
- 1 egg
- 3 unser revet Parmesanost
- 3 unser geitost
- Salt og pepper
- 1 eggehvite
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 10 unser porcini-sopp
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- Salt og pepper
- 20 gule curranttomater
- 20 røde curranttomater
- 1/2 kopp hvitvin
- 1/2 kopp kyllingkraft
- Basilikumolje, oppskrift følger
- Pecorinoskiver
- 16 unser ekstra jomfru olivenolje
- 1 bunt fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1For å forberede pastaen, sikt melet og saltet ut på en tresleiv. Form det til en rund haug og lag et hull i midten. Knekk eggene i hullet og drypp olivenoljen rundt melet. Bruk en gaffel til å vispe eggene lett, og trekk deretter gradvis melet inn til blandingen ikke lenger er rennende. Bruk hendene til å trekke inn nok mel til å lage en glatt deig. Elt til deigen er glatt og elastisk. Pakk deigen godt inn i plastfolie og la den hvile i 2 til 3 timer.
- 2Del deigen i 3 deler. Kjør hver del gjennom en pastamaskin til de er 1/8 tomme tykk. Kutt arkene i 4-tommers sirkler med en kakeutstikker. Hold de dekket med plastfolie til de skal brukes.
- 3For å lage fyllet, varm opp en panne på middels varme og sautér Maui-løken med ekstra-virgin olivenolje til den er gyllen. Fjern fra varmen og tilsett forsiktig Cognac. Sett pannen tilbake på varmen og flamber. Tilsett kalvejus eller kraft og kok i ytterligere 20 minutter på lav varme. Fjern fra varmen og la det avkjøle helt.
- 4I en bolle, visp egget og bland inn parmesanost, geitost, karamellisert løk, og krydre med salt og pepper.
- 5Ta ut pastasirkler og legg 2 spiseskjeer med fyll i midten. Pensle kantene av pastaen med eggehvite. Legg en annen pastasirkle over for å dekke fyllet, og trykk forsiktig rundt kantene for å forsegle.
- 6Kok opp en stor kjele med vann og salt. Slipp pastaen i vannet og kok i 3 minutter.
- 7Mens pastaen koker, bruk en stor sautépanne og sautér hvitløk og porcini i olivenolje. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomater og hvitvin, og la væsken fordampe. Tilsett buljongen og kok i noen minutter.
- 8Sil av pastaen og tilsett den i sausen.
- 9For å servere pastaen, fordel den på 4 separate tallerkener og fordel porcini og tomatsaus rundt pastaen. Drypp noen dråper basilikumolje rundt tallerkenen og topp med pecorino-flak.
- 10Denne oppskriften er levert av profesjonelle kokker og er nedskalert fra en storoppskrift levert av en restaurant. FN-kokkene har ikke testet denne oppskriften i de angitte proporsjonene, og kan derfor ikke gi noen garanti for resultatet.
- 11For å lage basilikumolje, bland ekstra-virgin olivenolje med 1 bunt fersk basilikum og la det trekke i noen dager.





