
Hong Kong-søt og sur svinekjøtt
Lær hvordan du lager hong kong sweet and sour pork med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett til hver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ts lys soyasaus
- 2. 1/8 ts hvitt sukker
- 3. 2 ts potetstivelse
- 4. 1 ts sesamolje
- 5. malt svart pepper etter smak
- 6. 450 g svinefilet, skåret i 2,5 cm terninger
- 7. 1 kopp vann
- 8. 2 ss hvit eddik
- 9. 1/4 kopp ketchup
- 10. 1/4 kopp hvitt sukker
- 11. en klype salt
- 12. 2 ts potetstivelse
- 13. en dash rød matfarge
- 14. 1 egg, pisket
- 15. 1 kopp potetstivelse
- 16. 2 kopper peanørolje til steking
- 17. 1 grønn paprika, skåret i store biter
- 18. 2 cayennepepper, skivet
- 19. 4 skiver hermetisk ananas, hakket
- 20. 2 hvitløksfedd, skivet
- 21. 2 grønne løk, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Visp sammen soyasaus, sukker, 2 teskjeer potetstivelse, sesamolje og svart pepper i en stor bolle. Bland svinekjøttet inn i marinaden og vend til alt kjøttet er dekket. La det hvile i 15 minutter.
- 22. For å lage sausen, visp sammen vann, eddik, ketchup, 1/4 kopp sukker, salt, 2 teskjeer potetstivelse og rød matfarge i en separat bolle. Sett til side.
- 33. Dypp svinekjøttbitene i det sammenpiskede egget, deretter vend dem i 1 kopp potetstivelse. Bruk hånden til å presse stivelsen godt på kjøttet, slik at det får en jevn dekning.
- 44. Varm peanøttolje i en wok over middels høy varme til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 55. Stek svinekjøttbitene i den varme oljen til de er sprø og lett brune, ca. 4–5 minutter. Ta kjøttet opp av oljen og la det renne av. Hold oljen varm. Sett de avrennete kjøttbitene tilbake i den varme oljen i 30 sekunder til, og ta dem opp igjen for å renne av. Hell av all olje unntatt 1 spiseskje fra woken.
- 66. Varm 1 spiseskje av den reserverte oljen i woken over middels varme. Stek grønn paprika, cayennepepper, ananas, hvitløk og grønn løk i den varme oljen i ca. 5 minutter. Tilsett sausen og rør til den tykner. Rør inn svinekjøttet og vend til det er dekket av saus. Ta av varmen og server.