
Røykfylt spansk tomatsuppe
oppskrift på en smakfull røykfylt spansk tomatsuppe med dype smaker, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av karakter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 1/2 pund tomater
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 rød paprika, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 teskje søt pimentón (røkt paprika)
- 3 hvitløksfedd, skrellet
- 1 teskje spisskummenfrø
- 1/2 kopp grovt brødsmuler (fra en daggammelt baguette)
- 2 kopper ferske fiken eller uten kjerner grønne druer, delt i to
Fremgangsmåte
- 1Skjær en grunt X i bunnen av hver tomat. Blansjer i porsjoner i en kjele med kokende vann i 15 til 30 sekunder, og overfør deretter til en isvannbad. Skrell og fjern frøene fra tomatene, og hakk dem grovt. Kok løk og paprika i olje med 1/2 teskje salt i en stor, tykkbunnet kjele på 5 liter over middels varme, og rør av og til til de er myke, ca. 15 minutter. Rør inn tomater, pimentón og 1/2 teskje salt, og kok uten lokk, og rør av og til til tomatene er møre og faller fra hverandre, ca. 20 minutter.
- 2I mellomtiden, knus hvitløk til en pasta med spisskummen ved bruk av en morter og støter (eller knus spisskummen med siden av en tung kniv, finhakk og mos hvitløk, og rør det sammen). Rør hvitløk-spisskummen-pastaen og brødsmuler inn i tomatblandingen. Kjør suppen i porsjoner i en blender til den er jevn (vær forsiktig når du blender varme væsker), og hell den tilbake i den rene kjelen. Tynn ut suppen til ønsket konsistens med vann, og smak til med salt og pepper. Server suppen toppet med fiken eller druer, avhengig av sesongen.