Hello Fresh Mobile Banner
Thailandsk svinekjøtt satay

Thailandsk svinekjøtt satay

Lær hvordan du lager thai pork satay med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller middag. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp crunchy peanøttsmør
  • 1/4 kopp finhakket grønn løk
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 1/2 spiseskjeer brunt sukker
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 1 teskje malt koriander
  • 1/8 teskje malt cayennepepper
  • 450 gram svinefilet, i terninger
  • 1 boks (ca. 225 gram) vannkastanjer, drenert
  • 1 middels grønn paprika, skåret i 5 cm store biter
  • 1 middels rød paprika, skåret i 5 cm store biter
  • 1 lite søtt løk, hakket
  • grillspyd

Fremgangsmåte

  1. 1Bland peanøttsmør, grønn løk, soyasaus, sitronsaft, brunt sukker, hvitløk, koriander og cayennepepper i en middels stor bolle; tilsett svinekjøtt og rør godt slik at det blir dekket. Dekk til og la det marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  2. 2Forvarm grillen til høy varme. Tre det marinerte svinekjøttet, vannkastanjer, grønn paprika, rød paprika og søt løk på skjeer, vekselvis. Hell resten av marinaden over i en liten kjele, kok opp og la det koke i noen minutter.
  3. 3Lett olj grillristen. Grill skjeene i 10 minutter, eller til ønsket stekegrad. Vend skjeene under grilling for å få jevn steking, og pensle med den kokte marinaden de siste minuttene.