Hello Fresh Mobile Banner
Bestemor Flaxels sprøe stekte østers

Bestemor Flaxels sprøe stekte østers

Lær hvordan du lager grandma flaxel's crispy fried oysters. En enkel og smakfull oppskrift perfekt som forrett eller hovedrett. Funker til helår!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 24 skrelte østers i middels store til store størrelser
  • 3 store egg
  • 2 pakker saltinerkjeks (8 unser), pulsere til grovt mel (ikke større enn 1/8 tomme) i en food processor
  • Mais- eller vegetabilsk olje (til steking)
  • Kosher-salt
  • **Spesialutstyr:** En dypfriteringstermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Tøm østersene for vann. Pisk eggene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Tilsett østersene og vend dem godt slik at de blir dekket av eggeblandingen. Hell halvparten av saltineknekkebrødene i en 33x23x5 cm ildfast form. Arbeid i porsjoner, løft østersene opp med en hullsleiv, slik at overflødig egg renner tilbake i bollen, og legg dem i formen. Strø resten av knekkebrødene over østersene og vend dem forsiktig slik at de blir dekket. Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 2–3 timer. Legg et papirhåndkle på en tallerken. Hell olje i en middels stor, tykk stekepanne til en dybde på ca. 1,5 cm. Sett et dypfrysetermometer i pannen slik at bulbene er helt dekket av olje. Varm opp oljen over middels varme til 190°C. Arbeid i porsjoner, og stek østersene i oljen, snu dem én gang, til de er sprø og dyp gyllenbrune, ca. 1 minutt per porsjon. Legg dem på papirhåndklær for å renne av, og krydre med salt.
  2. 2Tøm østersene for vann. Pisk eggene i en middels stor bolle til de er godt blandet. Tilsett østersene og vend dem godt slik at de blir dekket av eggeblandingen. Hell halvparten av saltineknekkebrødene i en 33x23x5 cm ildfast form. Arbeid i porsjoner, løft østersene opp med en hullsleiv, slik at overflødig egg renner tilbake i bollen, og legg dem i formen. Strø resten av knekkebrødene over østersene og vend dem forsiktig slik at de blir dekket. Dekk formen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 2–3 timer.
  3. 3Legg et papirhåndkle på en tallerken. Hell olje i en middels stor, tykk stekepanne til en dybde på ca. 1,5 cm. Sett et dypfrysetermometer i pannen slik at bulbene er helt dekket av olje. Varm opp oljen over middels varme til 190°C. Arbeid i porsjoner, og stek østersene i oljen, snu dem én gang, til de er sprø og dyp gyllenbrune, ca. 1 minutt per porsjon. Legg dem på papirhåndklær for å renne av, og krydre med salt.