Silkeaktig silketofu med skorpe av sitrongress og chili: Dau Hu Xa Ot

Silkeaktig silketofu med skorpe av sitrongress og chili: Dau Hu Xa Ot

oppskrift på sprø silken tofu dekket med sitrongress og chili, en smakfull vietnamesisk forrett som kombinerer krydret og kremete teksturer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 16 unser silken eller fast tofu
  • 1 stilk sitrongress, kun den hvite delen, finhakket
  • 1 fugleøyachili, finhakket* (se Kok’s notat)
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje sukker
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 3 ferske korianderstilker
  • Jasminris, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Tøm tofublokken for væske og skjær den i 2 tommer ganger 4 tommer biter, deretter legger du dem på skjærebrettet eller overfører dem til et fat.
  2. 2I en bolle, tilsett sitrongress, chili, hvitløk, salt, sukker og pepper. Bland alle ingrediensene godt sammen. Med en skarp kniv, skjær et "x" 1/3 dypt på toppen av hver terning, og fyll forsiktig tofubitene med blandingen.
  3. 3Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett olje og stek hver side av tofubitene i 3 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
  4. 4Pynt den stekte tofuen med koriander (cilantro) og server med jasminris.