
Silkeaktig silketofu med skorpe av sitrongress og chili: Dau Hu Xa Ot
oppskrift på sprø silken tofu dekket med sitrongress og chili, en smakfull vietnamesisk forrett som kombinerer krydret og kremete teksturer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 16 unser silken eller fast tofu
- 1 stilk sitrongress, kun den hvite delen, finhakket
- 1 fugleøyachili, finhakket* (se Kok’s notat)
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 teskje salt
- 1 teskje sukker
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 3 ferske korianderstilker
- Jasminris, til servering
Fremgangsmåte
- 1Tøm tofublokken for væske og skjær den i 2 tommer ganger 4 tommer biter, deretter legger du dem på skjærebrettet eller overfører dem til et fat.
- 2I en bolle, tilsett sitrongress, chili, hvitløk, salt, sukker og pepper. Bland alle ingrediensene godt sammen. Med en skarp kniv, skjær et "x" 1/3 dypt på toppen av hver terning, og fyll forsiktig tofubitene med blandingen.
- 3Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett olje og stek hver side av tofubitene i 3 minutter, eller til de er gyldne og sprø.
- 4Pynt den stekte tofuen med koriander (cilantro) og server med jasminris.