Durad, kamskjell og fennikel

Durad, kamskjell og fennikel

oppskrift på durad med blåskjell og fennikel. lær hvordan du lager en delikat forrett som passer til alle anledninger. enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 Idaho-poteter, skrelte og juliennekuttet
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp hvitvin
  • 3 kvister fersk timian
  • 5 pepperkorn
  • 20 småkamskjell
  • 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 4 Durad-filéer
  • Salt og pepper
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 fennikelhode, skivet
  • 3 hvitløksfedd, skivet
  • 2 ss skivede sjalottløk
  • 1 1/2 kopper hvitvin
  • 20 småkamskjell
  • 1/2 kopp cherrytomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts nyhakket gressløk
  • 1 ts nyhakket persilleblader
  • 1 ts fersk kjørvel

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 °C.
  2. 2For potetkaken: Varm opp 1/4 kopp olivenolje i en non-stick panne på middels varme. Krydre potetene med salt og nykvernet svart pepper, og legg dem i den forvarmede pannen. La dem bli gylne og sprø – ca. 5 minutter. Snu kaken og stek den ferdig i ovnen i ytterligere 5 minutter. Ta den ut av pannen og del den i fire deler. Hold den varm.
  3. 3For sausen: I en kjele på høy varme, tilsett 1 kopp hvitvin, timianstilker og pepperkorn. Ha i blåskjellene og kok til de åpner seg. Ta blåskjellene ut av skjellene og sett til side. Sil væsken og la den småkoke til den er redusert til halvparten. Hell væsken i en blender og tilsett langsomt 1/2 kopp olivenolje mens du kjører blenderen.
  4. 4For fisken: I en varm stekepanne, tilsett 1/4 kopp olje. Krydre fiskefiletene med salt og pepper, og stek dem i 1 1/2 minutt med skinnsiden ned. Snu filetene og kok i ytterligere 1–2 minutter. Hold dem varme.
  5. 5For fennikelsblandingen: I en varm stekepanne, tilsett 1/4 kopp olivenolje, fennikel, hvitløk, og sjalottløk. La det surre i 1 minutt, tilsett vin, blåskjell, cherrytomater, oliven, salt og pepper. La det koke til blåskjellene åpner seg.
  6. 6Anretting: Legg potetkaken på tallerkenen, topp med fennikelsblandingen, saus og fisk, og dryss over urter.