
Super Zesty Potetsalat
oppskrift på super zesty potetsalat med friske smaker. perfekt til sommergrilling og som en frisk siderett. enkel å lage for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund røde Bliss-poteter
- 3 fedd hvitløk, knust
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 6 skiver bacon, kuttet i terninger
- 1 rød løk, hakket
- 3 stilker selleri, hakket
- 1/2 kopp rødvinseddik
- Kosher-salt
- 1 1/2 kopper hjemmelaget majones (oppskrift følger)
- 1/2 kopp Dijon-sennep
- *2 eggeplommer
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- Kosher-salt
- 1 1/2 kopper nøytral olje (grønnsaks-, raps- eller peanøttolje)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Del potetene i kvarter og legg dem i en stor kjele, tilsett hvitløk og dekk potetene med vann, ca. 5 cm over. Krydre rikelig med salt. Kok opp vannet på høy varme, deretter reduser varmen og la det småkoke til potetene er møre og kan stikkes med en gaffel, ca. 20 minutter.
- 3Mens potetene koker, ha 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne, tilsett bacon og varm opp til middels-høy varme. Stek baconet til det er brunt og sprøtt. Ta pannen av varmen og tilsett løk, selleri og eddik. Krydre med salt og sett til side.
- 4Når potetene er møre, sil av vannet og overfør dem til en stor blandingsbolle. Mens de fortsatt er varme, tilsett bacon- og løkblandingen. Rør godt for å blande. Tilsett majones og rør inn. Smak til med salt og rør inn sennep. Juster krydderet etter behov.
- 5Zest!
- 6Hjemmelaget majones:
- 7Ha eggeplommene i en food processor, tilsett eddik og sennep. Krydre med salt etter smak. Sett i gang maskinen og tilsett oljen veldig sakte i en tynn stråle. La det dryppe sakte til blandingen begynner å ligne majones, deretter kan du tilsette en jevn strøm av olje.
- 8Kok's notat: Hvis majonen er for tykk, tilsett noen dråper vann. Hvis den er for tynn, tilsett litt mer olje mens maskinen går.
- 9*ADVARSEL MOT RÅEGG*
- 10Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå eller lettkokte egg, på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller annen matbåren sykdom. For å redusere denne risikoen, bruk kun ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngå kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.