Super Zesty Potetsalat

Super Zesty Potetsalat

oppskrift på super zesty potetsalat med friske smaker. perfekt til sommergrilling og som en frisk siderett. enkel å lage for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund røde Bliss-poteter
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6 skiver bacon, kuttet i terninger
  • 1 rød løk, hakket
  • 3 stilker selleri, hakket
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • Kosher-salt
  • 1 1/2 kopper hjemmelaget majones (oppskrift følger)
  • 1/2 kopp Dijon-sennep
  • *2 eggeplommer
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • Kosher-salt
  • 1 1/2 kopper nøytral olje (grønnsaks-, raps- eller peanøttolje)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Del potetene i kvarter og legg dem i en stor kjele, tilsett hvitløk og dekk potetene med vann, ca. 5 cm over. Krydre rikelig med salt. Kok opp vannet på høy varme, deretter reduser varmen og la det småkoke til potetene er møre og kan stikkes med en gaffel, ca. 20 minutter.
  3. 3Mens potetene koker, ha 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne, tilsett bacon og varm opp til middels-høy varme. Stek baconet til det er brunt og sprøtt. Ta pannen av varmen og tilsett løk, selleri og eddik. Krydre med salt og sett til side.
  4. 4Når potetene er møre, sil av vannet og overfør dem til en stor blandingsbolle. Mens de fortsatt er varme, tilsett bacon- og løkblandingen. Rør godt for å blande. Tilsett majones og rør inn. Smak til med salt og rør inn sennep. Juster krydderet etter behov.
  5. 5Zest!
  6. 6Hjemmelaget majones:
  7. 7Ha eggeplommene i en food processor, tilsett eddik og sennep. Krydre med salt etter smak. Sett i gang maskinen og tilsett oljen veldig sakte i en tynn stråle. La det dryppe sakte til blandingen begynner å ligne majones, deretter kan du tilsette en jevn strøm av olje.
  8. 8Kok's notat: Hvis majonen er for tykk, tilsett noen dråper vann. Hvis den er for tynn, tilsett litt mer olje mens maskinen går.
  9. 9*ADVARSEL MOT RÅEGG*
  10. 10Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå eller lettkokte egg, på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller annen matbåren sykdom. For å redusere denne risikoen, bruk kun ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngå kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.