Soba-nudelsalat

Soba-nudelsalat

oppskrift på en enkel og sunn soba noodle salat, perfekt for sommeren. rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. Kosher salt
  • 2. 8 unser tørkede bokhvetenudler av soba
  • 3. 1/3 kopp kremet mandelsmør
  • 4. 1/4 kopp soyasaus
  • 5. 3 spiseskjeer fersk limesaft
  • 6. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 7. 2 spiseskjeer sesamolje
  • 8. 1 1/2 spiseskjeer honning
  • 9. 2 teskjeer wasabi-pasta
  • 10. Én 1 1/2 tommers fersk ingefær, skrelt og grovhakket
  • 11. Én 1 1/2 pund stor hodekål av napa, kjernet og revet
  • 12. 3 grønne løk, tynne skiver
  • 13. 1 rød paprika, kjernet, frøet og tynne skiver
  • 14. 1 drivhusagurk, skrelt, delt i to på langs og skåret i 1/4-tommers halvmåneformer
  • 15. 1 kopp skivede mandler, ristet, se Kok's Note
  • 16. 3 spiseskjeer svarte sesamfrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Kok nudlene til de er møre, men fortsatt faste i konsistensen, under omrøring av og til, i 4 til 5 minutter. Skyll nudlene i kaldt vann, la dem renne av og legg dem i en serveringsskål.
  2. 22. Til dressingen: Bland mandelsmør, soyasaus, limesaft, olivenolje, sesamolje, honning, wasabi og ingefær i en blender. Kjør til jevn konsistens.
  3. 33. Hell dressingen over nudlene. Tilsett kål, grønn løk, paprika, agurk og mandler. Vend godt slik at alle ingrediensene er dekket av dressingen. Pynt med sesamfrø og server.