
Soba-nudelsalat
oppskrift på en enkel og sunn soba noodle salat, perfekt for sommeren. rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. Kosher salt
- 2. 8 unser tørkede bokhvetenudler av soba
- 3. 1/3 kopp kremet mandelsmør
- 4. 1/4 kopp soyasaus
- 5. 3 spiseskjeer fersk limesaft
- 6. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 7. 2 spiseskjeer sesamolje
- 8. 1 1/2 spiseskjeer honning
- 9. 2 teskjeer wasabi-pasta
- 10. Én 1 1/2 tommers fersk ingefær, skrelt og grovhakket
- 11. Én 1 1/2 pund stor hodekål av napa, kjernet og revet
- 12. 3 grønne løk, tynne skiver
- 13. 1 rød paprika, kjernet, frøet og tynne skiver
- 14. 1 drivhusagurk, skrelt, delt i to på langs og skåret i 1/4-tommers halvmåneformer
- 15. 1 kopp skivede mandler, ristet, se Kok's Note
- 16. 3 spiseskjeer svarte sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Kok nudlene til de er møre, men fortsatt faste i konsistensen, under omrøring av og til, i 4 til 5 minutter. Skyll nudlene i kaldt vann, la dem renne av og legg dem i en serveringsskål.
- 22. Til dressingen: Bland mandelsmør, soyasaus, limesaft, olivenolje, sesamolje, honning, wasabi og ingefær i en blender. Kjør til jevn konsistens.
- 33. Hell dressingen over nudlene. Tilsett kål, grønn løk, paprika, agurk og mandler. Vend godt slik at alle ingrediensene er dekket av dressingen. Pynt med sesamfrø og server.