Hello Fresh Mobile Banner
Poached Lobster Tails, og fritert østers med mango- og avokadopuré

Poached Lobster Tails, og fritert østers med mango- og avokadopuré

Lær hvordan du lager deilige poached lobster tails og fried oysters med frisk mango og avocado puré. Perfekt for en elegant forrett eller festmeny.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 mango, skrelt og i terninger
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
  • 1 spiseskje ferskpresset limesaft
  • Fin sjøsalt
  • 2 avokadoer
  • 2 spiseskjeer rømme
  • Saften av 5 key-limetter eller 1 vanlig lime
  • 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
  • Fin sjøsalt
  • 4 liter vann
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 sitron, delt i to
  • 2 tørkede laurbærblad
  • 6 hele svarte pepperkorn
  • 1/4 kopp fint sjøsalt
  • 4 (450 gram) hummerhaler
  • Vegetabilsk olje til å fritere østers
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje cayennepepper
  • 1 teskje paprika
  • 2 teskjeer fint sjøsalt, pluss mer etter smak
  • 12 østers, renset
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • Dypfriteringstermometer, 2 store bakebrett

Fremgangsmåte

  1. 1Lag mangopuré: I en blender eller food processor, kombiner mango, sukker, sitron- og limejuice, og kjør til det er jevnt. Smak til med salt, dekk til, og sett i kjøleskapet til bruk.
  2. 2I en blender eller food processor, kombiner mango, sukker, sitron- og limejuice, og kjør til det er jevnt. Smak til med salt, dekk til, og sett i kjøleskapet til bruk.
  3. 3Lag avokadopuré: I en blender eller food processor, kombiner avokado, rømme, key lime og sitronjuice, og kjør til det er jevnt. Smak til med salt, dekk til, og sett i kjøleskapet til bruk.
  4. 4I en blender eller food processor, kombiner avokado, rømme, key lime og sitronjuice, og kjør til det er jevnt. Smak til med salt, dekk til, og sett i kjøleskapet til bruk.
  5. 5Poach hummerhalene: I en stor kjele, over moderat høy varme, kok opp vann, vin, sitronhalvdelene, laurbærblad, pepperkorn og salt. Tilsett hummerhalene og pochér i 6 minutter, deretter over på et stort bakepapirkledd stekebrett for å avkjøle. Når de er avkjølt nok til å håndteres, knekk opp skjellene og fjern kjøttet. Sett til side mens du steker østersene.
  6. 6I en stor kjele, over moderat høy varme, kok opp vann, vin, sitronhalvdelene, laurbærblad, pepperkorn og salt. Tilsett hummerhalene og pochér i 6 minutter, deretter over på et stort bakepapirkledd stekebrett for å avkjøle. Når de er avkjølt nok til å håndteres, knekk opp skjellene og fjern kjøttet. Sett til side mens du steker østersene.
  7. 7Stek østersene: Dekk et stort bakepapirkledd stekebrett med kjøkkenpapir. Fyll en tykkbunnet middels stor kjele med 2,5 cm olje, og la det være minst 7,5 cm mellom oljen og kanten av kjelen. Varm opp oljen over moderat høy varme til en dypfriteringstermometer viser 180°C. I en liten bolle, visp sammen mel, cayennepepper, paprika og salt. Vend østersene i melblandingen, og rist av overflødig. Arbeid i porsjoner, og stek østersene, snu en gang, til de er gyldne, ca. 5 minutter. Overfør til kjøkkenpapir for å renne av. Fortsett med resten, og juster temperaturen til 180°C mellom batchene.
  8. 8Dekk et stort bakepapirkledd stekebrett med kjøkkenpapir. Fyll en tykkbunnet middels stor kjele med 2,5 cm olje, og la det være minst 7,5 cm mellom oljen og kanten av kjelen. Varm opp oljen over moderat høy varme til 180°C.
  9. 9I en liten bolle, visp sammen mel, cayennepepper, paprika og salt. Vend østersene i melblandingen, og rist av overflødig. Arbeid i porsjoner, og stek østersene, snu en gang, til de er gyldne, ca. 5 minutter. Overfør til kjøkkenpapir for å renne av. Fortsett med resten, og juster temperaturen til 180°C mellom batchene.
  10. 10Til servering: I en stor sautépanne, over moderat varme, smelt smør og hvitløk sammen. Tilsett hummerkjøttet og sautér, og pensle med det smeltede smøret, til det er gjennomvarmt. Anrett ett hummerhale og tre østers på hver av fire tallerkener. Server med mangopuré og avokadopuré på siden.
  11. 11I en stor sautépanne, over moderat varme, smelt smør og hvitløk sammen. Tilsett hummerkjøttet og sautér, og pensle med det smeltede smøret, til det er gjennomvarmt.
  12. 12Anrett ett hummerhale og tre østers på hver av fire tallerkener. Server med mango- og avokadopuréer på siden.