Brød med tomat: Pan Con Tomate
Lær hvordan du lager den autentiske pan con tomate, en enkel og smakfull spansk forrett med ferskt brød og modne tomater. Perfekt for sommermåltider!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 fransk baguette
- 4 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 5 tynne skiver skinke
- 2 Roma-tomater
- 2 fedd hvitløk, skrelt
- Koshersalt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm grillen. Skjær brødet i skrå skiver, ca. 20 tynne skiver. Bruk 3 spiseskjeer olivenolje til å pensle begge sider av hver skive. Legg brødskivene på den varme grillen og rist dem, ca. 2 minutter på hver side, eller til de er gylne.
- 3Del hver skive skinke i fire. I en liten stekepanne, tilsett den gjenværende spiseskjeen olivenolje og stek skinken til den er sprø. Ta skinken opp og legg den på et kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje.
- 4Mens brødet fortsatt er varmt, gni et hvitløksfedd på hver skive. Kutt toppen av tomatene og gni tomaten på brødskivene. Drypp litt olivenolje over hver skive og strø på kosher-salt. Topp med et stykke skinke.




