Skillet Bacon Mac and Cheese

Skillet Bacon Mac and Cheese

oppskrift på skillet bacon mac and cheese - en rik og kremet pastarett med sprøstekt bacon, perfekt for en mettende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Bechamelsaus, oppskrift følger
  • 2. 1 pund tørr pasta (anbefalt: makaroni, skjell, penne, osv.)
  • 3. 1 teskje tørket sennep, eller etter smak
  • 4. 1/4 teskje malt cayennepepper
  • 5. 2 kopper revet sterk Cheddarost
  • 6. 1 kopp revet Gruyèreost
  • 7. 1 kopp, pluss 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 8. 1 kopp melk
  • 9. 1/4 kopp kremfløte
  • 10. 1 1/2 kopper panko (japanske brødsmuler)
  • 11. 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladet persille
  • 12. 6 skiver bacon, kokt, reserver 1/4 kopp av baconfettet
  • 13. 1/4 kopp usaltet smør
  • 14. 1/4 kopp mel
  • 15. 3 kopper varm helmelk
  • 16. 1/4 teskje muskatnøtt
  • 17. Salt og nykvernet pepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag béchamelsausen, oppskriften følger, i en stor ovnsikker stekepanne på 12 tommer.
  2. 22. Kok opp en kjele med saltet vann og kok pastaen til den nærmer seg al dente, men ikke fullt kokt; sil av vannet. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  3. 33. Over svak varme, rør inn tørket sennep og cayennepepper i béchamelsausen. Gradvis tilsett Cheddar-, Gruyère- og 1 kopp Parmesanost, og rør konstant til all osten har smeltet inn i béchamelsausen. Tilsett ytterligere en kopp melk og fløte. Smak til og juster krydderet etter behov.
  4. 44. I en annen stor stekepanne, kok baconet til det er sprøtt og gyllent. Ta det kokte baconet ut av pannen, og sett til side, og spar 3 spiseskjeer av det utkjørte baconfettet.
  5. 55. Tilsett den kokte pastaen i béchamelsausen og rør for å dekke jevnt med sausen. I en liten bolle, bland brødsmuler, hakket persille og det reserverte baconfettet. Vend brødsmulene og persillen i baconfettet, og strø blandingen over toppen av makaronien. Strø over ½ kopp Parmesanost.
  6. 66. Stek i ovnen til toppen er gyllenbrun og sausen bobler, ca. 20 til 25 minutter. Topp med smuldret bacon. La stå i 5 minutter før servering.
  7. 77. For å lage béchamelsausen:
  8. 88. Smelt smøret i en tykkbunnet kjele eller en ovnsikker stekepanne.
  9. 99. Visp inn melet og kok, rør konstant, til det danner en jevn pasta og bobler litt, unngå å la det bli brunt, ca. 2 minutter. Tilsett den varme melken, og fortsett å røre mens sausen tykner. Kok opp sausen. Tilsett muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Senk varmen og kok i ytterligere 2 til 3 minutter under omrøring. Ta av varmen.