
ost og villsvinepølse
oppdag hvordan du lager en smakfull ost og villsvinpølse. enkel oppskrift for en unik rett som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 16 røde Roma-tomater, vasket og delt i fire
- 12 gule Roma-tomater, vasket og delt i fire
- Extra virgin olivenolje, til å dekke og etter smak
- 4 spiseskjeer tynne skiver av fersk basilikum, pluss blader til pynt
- 4 spiseskjeer finhakket fersk italiensk flatbladpersille, pluss blader til pynt
- 3 spiseskjeer finhakket fersk rosmarinnål
- 4 spiseskjeer fersk finhakket hvitløk, delt
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 4 pølser av villsvin
- 2 kopper hakket Vidalia-løk
- 2 teskjeer rød pepperflak
- 2 kopper søt Marsala-vin
- 2 kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- 6 kopper smuldret myk artisanal geitost, delt
- 1 til 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 sitron, presset
- 1 pund potetgnocchi
- 3 kopper revet mozzarellaost
- 1 brød av rustikk italiensk type, tynne skiver og ristet med kosher-salt og olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 2I en stor blandebolle, vend tomatene (hver for seg) med et tynt lag olivenolje, en klype av hver av urtene, 2 spiseskjeer hvitløk, salt og pepper. Legg dem i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Sett inn i den forvarmede ovnen og stek til de er visne, ca. 20 minutter, og spar alle stekesjyen til den ferdige sausen. Sett de gule tomatene til side. Ha alle de røde tomatene i en food processor og kjør til puré, sett til side.
- 3Mens tomatene stekes i ovnen, legg pølsen på et stekebrett og sett i ovnen til den er delvis kokt, ca. 15 minutter. Når den er ferdig, la den avkjøle litt, og skjær den i 1/2-tommers skiver. Sett til side.
- 4Kok opp en stor kjele med saltet vann, og la det småkoke til det skal brukes.
- 5I en stor sausgryte, varm opp litt olivenolje på middels høy varme og surr løken til den er gjennomsiktig, under konstant omrøring. Tilsett 2 spiseskjeer hvitløk, rød pepperflak, basilikum, persille, rosmarin, den delvis kokte pølsen og marsalavin. La det koke til marsalavinen har redusert til halvparten, ca. noen minutter.
- 6Tilsett den moste røde tomaten, de gule tomatbåtene og kraften, rør om og la det småkoke. Rør inn 5 kopper geitost og stekesjyen, og juster krydderet med salt, pepper, smør og sitronsaft. La pastaen koke i det småkokende vannet til den flyter opp, ca. 1 minutt ekstra. Sil av vannet og vend pastaen inn i sausen.
- 7Fordel pastaen i individuelle serveringsskåler, topp med revet mozzarella og resten av geitosten. Sett i den forvarmede ovnen og stek på et stekebrett i 10 minutter, eller til osten er smeltet og begynner å bli brun. For en ekstra bruningseffekt kan du bruke en liten brenner. La retten hvile i 5–10 minutter, pynt med basilikum- og persilleblader, server med ristet crostini og nyt!