
Linsesuppe med pølse
Lær hvordan du lager en smakfull linse- og pølesuppe med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 340 gram ferdigkokt kyllingpølse, skåret i skiver
- 3. 1 middels løk, finhakket
- 4. 2 mellomstore gulrøtter, finhakket
- 5. 2 stilker selleri, finhakket
- 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 7. 3 fedd hvitløk, finhakket
- 8. 1/2 ts malt spisskummen
- 9. 1/4 ts knuste rød pepperflak
- 10. 2 kopper franske linser, sortert for steiner og skylt
- 11. Én 425 grams boks hakkede tomater
- 12. 1 laurbærblad
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor, tykk gryte over middels høy varme. Tilsett pølsene og kok, av og til rørende, til de er brune, ca. 4 minutter. Ta pølsene ut av gryten og legg dem på en tallerken. Tilsett løk, gulrøtter og selleri i fettet i gryten og kok, rør om, til de er myke og akkurat begynner å bli brune, ca. 5 minutter. Strø blanturene med salt og pepper.
- 22. Tilsett hvitløk, spisskummen og rød pepperflak, og rør til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett linser, tomater, laurbærblad, 8 kopper vann og pølsene. Kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke til linsene er møre, ca. 45 minutter. Fjern laurbærbladet før servering.